Post Thumbnail
October 25, 2019

Träning i området

Oavsett om du bor eller jobbar på Lindholmen så duggar träningsmöjligheterna tätt. Med träning i en lång rad olika discipliner. Här listar vi några verksamheter som får dig att bli pigg, smart, frisk, glad och vacker …

 

Fitness 24Seven

I Sannegården, på Vintergatan 4, ligger Fitness24Seven. Och här tränar du när det passar dig – för precis som det låter har de öppet dygnet runt. Gym för både styrka och kondition, med moderna träningsmaskiner och separat tjejgym.
Läs mer om Fitness24Seven

 

Fysiken Lindholmen

Virtuell cykling, indoor walking, yoga eller power cage? Mitt i Lindholmen Science Park, på Lindholmspiren 3, hittar du Fysiken. Här erbjuds mycket flexibel träning med mycket generösa öppettider – öppet mellan 05.00 och 23.00 alla dagar i veckan. Och även om Fysiken ägs av Göteborgs studentkårer är det ett gym för alla, på Lindholmen är de flesta medlemmarna personer som jobbar i närheten.
Läs mer om Fysiken

 

Göteborgs Curlinghall

Varför inte prova på en annorlunda sport som garanterar många skratt och är perfekt för teambuilding? Vid den stora parkeringen framför Lundbystrandshallen, närmare bestämt på Valdemar Noréns gata 17, hittar du Göteborgs Curlinghall. Hit tar du med dig vännerna, familjen eller kollegorna för en upplevelse på isen under god vägledning av instruktörerna.
Boka här 

 

Lindholmen Crossfit

På Lindholmen Crossfit kan du träna alla dagar i veckan oavsett om du är van och vältränad, en soffpotatis eller bara tappat formen. Här får du hjälp att nå dina mål, med kost och coaching för det mesta som rör träning och återhämtning. Med 30-minuterspass uppdelade i två kategorier erbjuder Lindholmen Crossfit 20 pass om dagen. Börja med att prova på, tre pass under två veckor, för att känna efter om crossfit är din grej. Lindholmen Crossfit hittar du på Bror Nilssons Gata 4.
Läs mer

 

LundbyStrandshallen

I områdets stora och välutrustade idrottshall, kan du inte bara själv utöva inomhuslagsporter som handboll, innebandy eller volleyboll. Du kan också sitta på läktaren och heja fram ditt favoritlag till seger. LundbyStrandshallen är hemmaplan för flera framgångsrika lag. I hallen förekommer också tävlingsdans och modevisningar på temat sport. Ligger på Anders Carlssons gata 10.
Läs mer 

 

Nordic Wellness

Med 222 klubbar i Sverige, varav 41 i Göteborg, är Nordic Wellness en av landets största träningskedjor. Självklart finns de också på Lindholmen, närmare bestämt på Lindholmsallén 20. Nordic Wellness erbjuder lättillgänglig flexibel träning som täcker det mesta oavsett om du är ute efter konditionsträning, gym eller gruppträning. Generösa öppettider (öppet varje dag 05-23) och Kidz Club.
Läs mer om Nordic Wellness

 

Träna gratis ute
Vill du kombinera din träning med frisk luft utan att behöva öppna plånboken? Bege dig över Lundbyleden för en powerwalk uppför Ramberget. Väl uppe belönas du av en magnifik utsikt över Lindholmen, älven och Göteborg. Vi vill också slå ett slag för fina Kiellers park, inte minst för utegymmets skull.

Utegym hittar du också på Anders Carlssons Gata 10-11, utanför LundbyStrandshallen. Byggt i stål, på ett trädäck med maskiner för allsidig träning. Nu med förbättrad belysning så att du både kan träna när det är mörkt och dessutom känna dig säker.
Läs mer

 

Läs mer
Post Thumbnail
October 24, 2019

Lindholmshamnen musklar upp

Varmt välkommen Sebastian, Eric, Anna och Max som öppnade Lindholmen Crossfit i ena änden av Rörverkstadens gamla byggnad, i början av augusti. Då hade ombyggnaden av lokalen pågått sedan i maj.

Coach, kost och träning

På Lindholmen Crossfit kan du träna alla dagar i veckan oavsett om du är van och vältränad, en soffpotatis eller bara tappat formen. Alla är lika välkomna. Här får du hjälp att nå dina mål, med kost och coaching för det mesta som rör träning och återhämtning. Med andra ord har Lindholmen Crossfit både kompetensen och verktygen för att ta din träning till nya nivåer.

– Vi vet att tid är en bristvara. Men vårt upplägg gör att alla kan och hinner träna, med 30-minuters pass som är uppdelade i två kategorier: Strength, där vi fokuserar på styrka och teknik för särskilda övningar. Och Intensity, med mer fokus på cardio och flås men med vikter och redskap. Du kan köra två pass i rad eller bara välja ett – och vi har 20 pass om dagen. För oss är det viktigt att du både ska kunna röra på dig och hinna med resten av dagen, säger Sebastian Larsson som äger boxen.

Rätt sida älven

Du hittar Lindholmen Crossfit på Bror Nilssons Gata 4. Sebastian berättar att de ville öppna sin verksamhet i ett område som växer och att det skulle vara på denna sida älven var viktigt. Och eftersom det ännu inte fanns någon crossfitbox i Lindholmsområdet blev det en självklarhet att leta lokal just här:

Sedan är jag ju personligen så förtjust i hamnen! Utseendet och känslan av det gamla som det finns så mycket kvar av …

Prova på 

Osäker på om crossfit är din grej? Börja med att prova på ­– tre pass under två veckor ­– för att känna efter. Helt kostnadsfritt. Sedan är det bara att börja bygga muskler.

Läs gärna mer om Lindholmen Crossfit här.

 

 

 

Läs mer
Post Thumbnail
October 18, 2019

Elvy elektrifierar älven

Äntligen är hon här. Västtrafiks nya elfärja – Elvy. Sedan en tid tillbaka har hon legat vid Lindholmskajen, för olika tester och utbildning av personalen. Den 25 oktober döps hon vid Stenpiren och börjar därefter trafikera linje 286 i november, tillsammans med systerfartygen Älvfrida och Älveli. För oss som håller till på Lindholmen innebär det tio avgångar i timmen till Stenpiren, istället för åtta som idag. Och dessutom är resorna gratis, som du säkert redan vet.

Viktig miljösatsning

Att elektrifiera kollektivtrafiken är viktigt för att nå målen att minska koldioxidutsläppen med 80 procent till år 2020. Västtrafik räknar med att Elvys bränslebesparing blir 45 procent, vilket reducerar utsläppen rejält. Dessutom beräknas Elvy också minska utsläpp på partiklar och kväveoxid med en tredjedel, jämfört med övriga älvskyttlar. På el kan hon gå i fyra timmar och batteriet kan både laddas under drift eller när båten ligger vid kaj.

Också systerfartygen, Älvfrida och Älveli, är förberedda för eldrift, men det finns ännu inga konkreta planer för när de ska börja gå på el.

– Just nu är det fullt fokus på att få Elvy i trafik och se till att hon fungerar som hon ska, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör för Västtrafik. Näst på tur är Älvsnabben 4, som håller på att byggas om för eldrift.

Välkommet tillskott

Elvy är Västtrafiks första elhybridfärja. En 33 meter lång och 9 meter bred sådan, med plats för 300 passagerare och 80 cyklar. Bullerfri och nästan ljudlös är hon en välbehövlig förstärkning till färjetrafiken. Varje år transporteras runt 3 120 000 passagerare över älven, av dem åker 1 880 000 mellan Lindholmspiren och Stenpiren.

Läs gärna mer om elfärjan Elvy här

 

Läs mer
Post Thumbnail
October 10, 2019

PIZZATÄVLING!

Vinn en pizzakväll för dig och fem vänner på Dirty Dough, Lindholmshamnens egen napolitanska pizzeria! Kika gärna på filmen nedan om du vill bekanta dig med Dirty Dough redan nu.

Vad gillar du bäst med Lindholmen?
För att delta i tävlingen: Posta en bild, en motivering eller båda – som beskriver det bästa med Lindholmen ur ditt perspektiv, i kommentarsfältet på vår Facebooksida.

Tävlingen pågår till 27 oktober, klockan 23.59 och vinnaren utses av en jury i konsortiet för Lindholmshamnen.

Lycka till!

Juryns beslut kan inte överklagas. Tävlingen är varken sponsrad, stödd, administrerad av eller knuten till Facebook. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten är exklusive dryck.

 

 

Läs mer
Post Thumbnail
October 1, 2019

Welcome, kids!

Lindholmshamnen har fått sin första förskola. För nästan två månader sedan öppnade Götaverksgatan 22 förskolas tre första avdelningar, i januari öppnar den fjärde och sista. Då kommer det finnas plats för 72 barn i åldrarna ett till fyra år. Och eftersom det finns många internationella företag på Lindholmen är det också många olika nationaliteter som har sökt sig till förskolan. Härligt! För övrigt arbetar man enligt läroplanen och tänker hållbart kring miljö och natur.

Förskolan ligger i kvarteret Dockan och delar gård med bostadsrättsföreningen i samma kvarter. Vi har redan sett barnen i den nyinvigda Regnbågsparken, som ligger alldeles bredvid förskolan. Och vi hoppas att de ska få mycket glädje av parken!

Här hittar du kontaktuppgifter till Götaverksgatan 22 förskola.

Läs mer
Post Thumbnail
September 30, 2019

Den perfekta koppen kaffe

Vi säger varmt välkomna till Gabriella Runesson, Christian Gullbrandsson och Markus Vestergaard – trion bakom Morgon Coffee Roasters, som har huserat i Götaverkets gamla lokaler under kran 42, sedan i våras. Ett kafferosteri som ägnar sig åt något så spännande som Specialty Coffee eller helt enkelt specialkaffe som det heter på svenska. Vilket definieras som en hård och noggrann sortering av kaffe.

– Kaffet är noga utvalt, spårbart och betygsätts på en skala mellan noll och hundra, där endast kaffe med över åttio poäng får räknas som specialkaffe. Kaffets poäng används sedan för att prissätta bönorna. Detta ger kaffeproducenter en mycket rimligare lön, där de får betalt för högre kvalitet, istället för att få sin produkt prissatt efter ett mycket lägre världsmarknadspris, berättar Markus.

Trettio års erfarenhet

Morgon Coffee Roasters grundades sommaren 2018 av de tre vännerna som tillsammans har nästan trettio års erfarenhet av att jobba med – och brinna för – kaffe. Inte minst med flera framgångar i såväl svenska som internationella kaffetävlingar, med bland annat en vinst i en internationell kafferostningstävling och en åttondeplats i VM för kaffeprovning.

– Som kafferosteri jagar vi förstås alltid den perfekta koppen kaffe. Och för oss är ett sätt att hitta den genom att arbeta långsiktigt med kaffeproducenter som vi känner och litar på. På så sätt kan vi tillsammans bli bättre år efter år, samtidigt som vi kan erbjuda en större ekonomisk hållbarhet för människorna vi arbetar med.

Öppet för alla

Ett fint och gott kaffe på flera plan, med andra ord. Och Morgon Coffee Roasters är mycket väl värt ett besök. Måndagar, tisdagar och onsdagar rostar de kaffe. Vill man titta förbi går det jättebra på torsdagar och fredagar, 9-15, då det bryggs och serveras kaffe som smakar extra bra för det givna tillfället. Dessutom säljer de då kaffe som blivit över från veckans produktion – svårslaget färskt alltså.

Den sista lördagen varje månad öppnar Morgon Coffee Roasters dörrarna 11-16, med samma upplägg som på torsdagar och fredagar. Men se till att då vara på plats klockan 14, när den publika kaffeprovningen av hela sortimentet körs, så du kan testa ordentligt innan du handlar.

Trivs med kajlivet

Det krävdes en hel del renovering och fix av lokalerna, men nu är verksamheten igång på riktigt. Att Morgon Coffee Roasters hamnade just på Lindholmen är något av en slump, som de är fantastiskt glada över. Centralt med bra anslutningar, vattenutsikt och en enorm kran var bara ett par av anledningarna till att de absolut inte kunde tacka nej.

– Efter att ha letat efter vår perfekta lokal i ett par månader, hade vi kontakt med nästan varannan mäklare och förvaltare i Göteborg. Ingen verkade ha en passande lokal för oss. Efter att ha varit på visning bland annat i ett övergivet escape room – komplett med gåtor och självlysande skelett målade på väggarna – och senare en Kennelklubbs gamla lager, träffade vi personal från Älvstranden Utveckling. De pekade mot Götaverkens gamla kranar och undrade om det hade varit något för oss …

Här kan du läsa mer om Morgon Coffee Roasters.

 

Läs mer
Post Thumbnail
September 30, 2019

Aktiv AW när 151 lag sprang stafett

På kvällen den 17 september samlades 151 lag för gemensam uppvärmning och pep inför Lindholmenstafetten. Främst deltog företagslag i årets stafett, men lagtävlingen vänder sig också till familjer och kompisgäng.

Lindholmenstafetten arrangeras av Göteborgsvarvet/Göteborgs friidrottsförbund i samband med Lindholmen Open Day  i samarbete med Lindholmen Science Park.

Stafetten består av fyra sträckor runt Lindholmen, delar av dem längs Göteborgsvarvets sträcka. Med start, mål och växling vid “Kuggen” vid Lindholmen Science Park. Varje lagmedlem springer 2,5 kilometer.

Efter loppet blev det after run med mingel, prisutdelningar och tilltugg ­­– löparna fick varsin wrap och dryck som lön för mödan. En härlig kväll med aktiv AW, där Team Saucony tog hem segern i damklassen med tiden 35.14. Sävedalens AIK vann herrklassen med tiden 30.52 medan Pier Pressure knep segern i mixklassen, med tiden 36.08.

Anmälningarna till årets Lindholmenstafetten var dubbelt så många som fjolårets. Nästa år siktar arrangören ännu högre ­– så kom ihåg att anmäla dig och ditt lag!

Anmäl dig och läs mer om Lindholmenstafetten här.

Foto: Glenn T Unger

 

Läs mer
Post Thumbnail
September 30, 2019

1006 löpare intog Lindholmen

Startskottet för årets – och därmed sjunde upplagan – av Jubileumsloppet, gick en solig söndag den 8 september. Som vanligt med mål och start på härliga Lindholmen. Och inte färre än 1006 hugade löpare deltog, vilket är dubbelt så många anmälningar som förra året.

Enligt Göteborgsvarvet/Göteborgs friidrottsförbund, som arrangerar Jubileumsloppet, beror det ökade intresset dels på att många löpare vill få en bättre startgrupp till Göteborgsvarvet. Dels uppskattar många att en del av startavgiften går till hjärnforskningen via välgörenhetspartnern Brain Athletics. Nästa år siktar man på ännu fler anmälningar.

Resultatlistan för Jubileumsloppet hittar du här.

Foto: Glenn T Unger

Läs mer
Post Thumbnail
September 20, 2019

Lillemor vann namntävlingen

Nu är Regnbågsparken döpt och vi passar på att tacka för alla fina bidrag i vår namntävling. Stort GRATTIS säger vi till vinnaren, Lillemor Öhman, som bor i Johanneberg och som gärna strosar runt i Lindholmshamnen. Så här säger hon efter att ha “hämtat ut” vinsten:

– Wow! Det var den bästa vinsten jag kunde ha fått! En sådan ynnest att få klättra upp i den högsta kranen. 147 trappsteg! Att få sitta i förarsitsen och bli överväldigad av utsikten därifrån. Och dessutom bli guidad runt bland de gamla varvsbyggnaderna.

Välkommen till Lindholmens nya park, du också!

Läs mer
Post Thumbnail
September 18, 2019

Lindholmshamnen har blivit med egen park!

Fredagen 6 september invigdes Regnbågsparken med skattjakt och fika. Och så presenterades namntävlingens segrare, Lillemor Öhman, som kan se fram emot en guidad rundvisning och ett besök i en Lindholmskran inom kort. Tack alla som trotsade vädret och invigde parken med oss. Har du inte besökt Regnbågsparken ännu, hittar du den mellan Regnbågsgatan och Götaverksgatan. Välkommen dit!

 

 

 

Läs mer
Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska