Post Thumbnail

Nu finns Styr & Ställ-cyklar på Lindholmen

March 15, 2018

60 stycken Styr & Ställ-cyklar finns nu att använda på Hisingen. Det handlar om två stationer på Lindholmen och en station vid Campus Lundby som nu kommer att göra det lättare att resa hållbart till, från och inom ett av Göteborgs mest expansiva områden.

Sedan 2010 har det varit möjligt att låna någon av de 1 000 Styr & Ställ-cyklarna som finns i de 67 stationer som finns i de delar av centrala Göteborg som ligger söder om Göta älv. Tack vare ett samarbete mellan Göteborgs Stads Parkering, Lindholmen Science Park, Volvo Group och Älvstranden Utveckling går det nu att lägga till tre stationer på Hisingen.

– Vi har ett ansvar att för att göra vardagen enklare för alla som bor, arbetar och besöker Göteborg. Det gäller att kunna hitta flytet. Behovet av att resa och förflytta sig finns alltid, men lösningarna förändras när staden utvecklas, säger Maria Stenström, VD Göteborgs Stads Parkering.

I dag arbetar och studerar 24 000 personer på Lindholmen. Till det kommer snart 3 000 boenden. Och ännu fler ska det blir.

– Äntligen får vi denna möjlighet att röra oss inom Lindholmen, till Campus Lundby och över älven, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park.

– Snart finns det 11 000 anställda på Volvos Campus Lundby. För oss är det viktigt att knyta ihop dessa med Volvoanställda och andra som jobbar på Lindholmen, säger Ola Hansson som cyklade från Campus Lundby innan invigningen.

– Som vi har väntat på detta. Göteborg växer och här blir det nu en tät blandstad, säger Lena Andersson.

Här finns cyklarna:

Tre stationer med 20 cyklar var finns nu på:

Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5

Lindholmsallén 12

Volvo Group B-porten, Gropegårdsgatan 2

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska