Post Thumbnail

Napolitansk pizzabar till Lindholmshamnen

February 1, 2019

Vad sägs om nygräddad napolitansk pizza, öl från lokala microbryggerier och en fantastisk utsikt över vattnet? Det blir verklighet i mars när pizzabaren DirtyDough öppnar på Lindholmshamnen 30! Vi tog ett snack med Sara som driver DirtyDough med sin man.

Välkomna till Hisingen! Varför blev det just Lindholmshamnen?
I området byggs det för fullt och att få vara med i utvecklingen är jättekul. Att vi ligger bara några meter från vattnet gör att man kommer att kunna njuta av uteserveringen under sommaren. Lindholmen är för oss det ultimata stället att öppna DirtyDough!

Vi har hört att era pizzor är något alldeles extra. Kan du berätta mer?
– Vi gör napolitanska pizzor som gräddas i ugn på cirka 450 grader, pizzorna blir underbart fluffiiga och fantastiskt goda! Pizzorna kommer även att finnas per slice för den som vill ha det.

Kommer ni att erbjuda något mer än pizza?
– Vi kommer även att ha sallader, anti pasti och nygräddad foccacia som bakas här på plats. Dessutom viner från Italien och öl från lokala microbryggerier .

Ni är ganska nyinflyttade i Göteborg, men har en bakgrund i restaurangbranschen?
– Vi är ett man-och fru-team som har tillbringat cirka 20 år i London och jobbat i restaurang. Vi flyttade tillbaka till Göteborg med vår familj och kände att Göteborg behövde ett ställe där man kan njuta av riktig italiensk pizza. Så vi kombinerar napolitansk pizza med en lång bar som kommer att vara fokus i lokalen där man kan sitta och äta sin pizza eller bara njuta av en drink.

Den 9e mars slår DirtyDough upp portarna på Lindholmshamnen 30!

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska