Hero Image

Projektet

Byggnationerna har påbörjats och när allt är färdigställt kommer Lindholmshamnen att vara Lindholmens gröna lunga. Redan i dag finns en väl utbyggd service på plats. Caféer, restauranger, butiker och gym finns på promenadavstånd.

De nya kvarteren kommer att få en spännande arkitektur med stor variation i höjd och fasadmaterial. Husens placering ger rum för sköna parker, torg och vindskyddade platser med bästa solläge. Cirka 700 lägenheter i olika storlekar har börjat byggas, och av dem kommer ungefär en tredjedel att bli hyresrätter. En förskola byggs också i den östra delen av området.

Lindholmshamnens fem kvarter ramas in av de klassiska varvsbyggnaderna, den gröna Lindholmsallén, Radisson Blu Riverside Hotel och det nya kontorshuset Piren 2, som även kommer att bli områdets nya mötesplats. Mot hamnbassängen vid Lindholmspiren byggs ett torg med brygga. Det är också här du hittar Hamnpaviljongen, en glasad byggnad med restaurang.

Förbindelserna med andra sidan älven är utmärkta redan idag. Buss och färja går ofta, snabbt och bekvämt. Den nya lägre Hisingsbron, som öppnar för bil- och busstrafik under 2020, kommer att underlätta cykling. Och långt gångna planer finns för en linbana mellan Järntorget och Hisingen, som även den förväntas bli klar till 400-årsjubiléet 2021.

Våra kvarter

Kvarter 1
Riksbyggen bygger kooperativa hyresrätter
Läs mer här

Kvarter 2
Peab bygger brf Lindholmsvarvet
Läs mer här

Kvarter 3
Peab bygger brf Lindholmskajen

Kvarter 4
HSB bygger brf Blanka
Läs mer här

Kvarter 5
Skanska bygger bostadsrätter
Läs mer här

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska