Hero Image

Närområdet

Lindholmen har ett fantastiskt vattennära läge med närhet till kommunikationer, skolor och service. Det tidigare gamla varvsområdet är idag Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område – en världsledande arena för verksamheter inom modern media, innovation, fordonsutveckling och IT, som bland annat Lindholmen Science Park och Gothenburg Film Studios.

Nu växer området med bostäder och verksamheter och kommer därmed börja sjuda av liv under dygnets alla timmar.

Redan i dag finns en väl utbyggd service på plats. Caféer, restauranger, butiker och gym finns på promenadavstånd. Inom kort tillkommer förskola, en ny restaurang, kontor och lekpark och fler verksamheter i respektive kvarter är i planeringsstadiet.

På Lindholmen finns både gym och idrottshall. Och den som föredrar att vara utomhus hittar fina promenadstråk i någon av alla parker och grönområden i området. För dig som gärna tar en löprunda finns vackra naturmiljöer med både löpspår och backar på bekvämt avstånd hemifrån. Keillers Park ligger i anslutning till Ramberget och några kilometer bort väntar den stora Hisingsparken som är ett populärt ställe att både springa och cykla downhill på. Lindholmshamnen kommer att bidra med ytterligare två parker. Maskinhallsparken som blir en grön lund med träd, blommor och buskar. Här kommer man kunna njuta av solen, ha picknick och spela boll.

I den västra delen av området kommer det att byggas en lekpark, Lindholmen Science Play. Temat är energi och spelar med sol, vind och vatten som är utmärkande i området.

I ditt närområde finns det mesta du behöver i vardagen. Mataffärer, apotek, systembolag, restauranger, caféer och bank. I området finns ett bibliotek och flera förskolor. Här ligger också Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Vill du läsa mer om spännande platser, fenomen och kreativa människor i närområdet, gå in på hisingenftw.se

Verksamheter

1. Kontorsfastigheten Piren 2 med café och mötesplats för allmänheten i bottenplan, inflyttning sommaren 2017
2. Lindholmen Science Play, en park som förenar lek och teknik på ett inspirerande sätt
3. Hotell Radisson Blu Riverside Hotel med restaurangen Cuckoo’s Nest
4. Ny restaurang
5. Nordic Wellness, gym
6. Förskola, i kvarteret
7. Park
8. Restaurang Kooperativet

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska