Kommunikationer

161219_visionsbilder_topp_lhh_lopning_cykel

Lindholmen tur & retur

Förbindelserna med andra sidan älven är utmärkta, buss och färja går ofta. Snabbt och bekvämt. Den nya lägre Hisingsbron, som öppnar för bil- och busstrafik under 2020, kommer även att underlätta cykling. Det finns också långt gångna planer för en linbana mellan Järntorget och Hisingen, som även den förväntas bli klar till 400-årsjubileumet 2021.

Cykel

Bra cykelvägar tar dig till och från city eller till andra delar av Hisingen.

Buss

Med buss når du smidigt de centrala delarna av Göteborg men också Bäckebol, Torslanda och Frölunda Torg. Hoppa på buss 16, 45, 99 och Gul Express. Elbusslinje 55 går mellan Lindholmen och Johanneberg via Avenyn, Brunnsparken och Götaälvbron.

Båt

Älvsnabbaren är en gratisfärja med täta avgångar som tar dig till stadssidan på under 10 minuter. Utöver denna finns också Älvsnabben som trafikerar sträckan Lilla Bommen-Rosenlund-Lindholmspiren-Slottsberget-Eriksberg-Klippan och åter.

Parkering

Antalet parkeringsplatser har minskat till följd av pågående byggnationer. Vi rekommenderar samåkning om det är möjligt. På Parkeringsbolagets hemsida finns aktuell information om parkering i området.

 

Kartan visar parkeringsplatser och hållplatser i närområdet.

Kollektivtrafik med utsikt

Tänk dig att pendla över älven i en gondol 40-50 meter upp i luften istället för att ta bussen… Njuta av utsikten hela vägen från Järntorget till Lindholmen och få lugnet på köpet. Känslan av att du befinner dig på sightseeing istället för mitt i kollektivtrafiken. Det är vad Göteborgs Stad planerar för, men idén kom från göteborgarna, från den diskussion som fördes inför stadens 400-årsjubileum. Flera personer ville då se en linbana över älven och nu pågår planeringen för fullt för att göra verklighet av önskemålen.

Tanken är att linbanan ska sträcka sig från Järntorget i centrala Göteborg, via två mellanstationer vid Lindholmen och Lundby, till Wieselgrensplatsen på Hisingen. Gondolerna ska avgå varje minut och ta 2 000 resenärer per riktning och timma, även cyklister.

Om allt går vägen kommer linbanan att öppnas för göteborgarna lagom till stadens 400-årsjubileum 2021. Linbanan skulle kunna bli det som gör att fler börjar åka kollektivt.

Läs mer om linbanan här

 

 

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska