Post Thumbnail

Upptäck Lindholmsområdet till fots – 5 trevliga promenadtips

december 3, 2020

Det finns mycket att se och upptäcka på och omkring Lindholmen. I området finns allt från skolor och moderna företagshus till kranar och gamla varvsområden, liksom grönområden och oslagbara utsiktsplatser. Vi har samlat fem promenadtips med utgångspunkt från Lindholmen som erbjuder vackra vyer och härliga upplevelser oavsett årstid.

Lindholmen nu & då – en resa genom tiden
Längd: 2,6 km

Färdas tillbaka genom Lindholmens historia. Följ Lindholmsallén österut, förbi de moderna byggnader och företag som är typiska för Lindholmen Science Park. Efter att du passerar SVT-huset och Semcon följer du älven tillbaka, där du kan ta del av stadsutvecklingen och de gamla varvsområdena, samtidigt som du kan blicka ut över vattnet för en fantastisk utsikt över Göteborg.

Pocket parks – upplev Lindholmens små gröna oaser
Längd: 1,3 km

Lindholmens har många små gröna oaser och sköna platser som Playa Lindholmen, Regnbågsparken och ett utegym. Unna dig en avslappnande promenad med många stopp, där du kan slå dig ner och beundra omgivningen.

Tips: Passa på att köpa med dig en take-away kaffe från det lokala kafferosteriet Morgon Coffee Roasters. Du hittar dem under Kran 42, bredvid Playa Lindholmen.

Kliv in i en annan tid och värld på Slottsberget
Längd: 3,5 km

Följ vattnet västerut från Lindholmen Science Park och gå sedan upp för det lilla berget Slottsberget. Uppe på Slottsberget kliver du in i en annan tid och värld med känslan av att befinna dig i ett bohuslänskt fiskeläge. På berget finns också en utsiktsplats där du kan se ut över Göta Älv åt ena hållet, och Sannegården åt det andra.

Bestig Ramberget och upplev en svårslagen utsikt över Göteborg
Längd: 4,4 km

En grön lunga och Göteborgs högsta berg. På vägen upp passerar du Keillers park, en oas på Hisingen. Efter ett flertal branta backar och trappor är du på toppen av berget, och utsikten härifrån är helt värd besväret. 87 m över havet erbjuder Ramberget en svårslagen panoramavy över Göteborg. Det är också en perfekt plats för en lugn och uppiggande fikapaus. Ta med en termos hemifrån, eller köp med dig fika från ett café på vägen. Vi tipsar om några av Lindholmens bästa kaffeställen här: https://lindholmshamnen.se/har-hittar-du-lindholmens-basta-kaffe/

Upplev närheten till vattnet och grannstadsdelen Sannegården
Längd: 3,8 km

Följ älven västerut från Lindholmen och ta bron över till Sannegården, en stadsdel med 1400 bostäder som växte fram före Lindholmshamnen och som är etablerad sedan 15 år. Här får du uppleva närheten till vattnet och fina vyer över älven.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska