Post Thumbnail

Älvrummet har flyttat till Lindholmen

november 17, 2017

Efter nio år har Älvrummet flyttat till andra sidan älven och ligger nu mitt i Älvstaden på Lindholmen. Kom förbi och kika på modellen över Älvstaden!

Älvrummet öppnade 2008 och har successivt blivit en självklar plats för information om den pågående stadsutvecklingen, med fokus på älvsträndernas utveckling. Det har tidigare legat vid Kanaltorget bredvid GöteborgsOperan och Lilla Bommen. Men eftersom bygglovet för den placeringen löper ut vid årsskiftet har Älvrummet temporärt flyttat till Lindholmen Science Park.

Efter en tid av flytt och renovering öppnade Älvrummet den 13 november och är nu återigen redo att ta emot besökare på den nya adressen Lindholmspiren 3-5, där modellen över Älvstaden är på plats tillsammans med en ny, digital utställning.

Älvrummets nya lokal ligger mitt i Älvstaden i Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område. Området kännetecknas av en kreativ miljö där över 20 000 personer studerar, arbetar, forskar eller bor, en siffra som ständigt ökar. Som besökare på Älvrummet är det enkelt att ta sig till Lindholmen med färja, cykel, buss eller bil. Till exempel tar det bara sex minuter med färja från Stenpiren och åtta minuter med buss från Centralstationen.

Vill du läsa mer om Älvrummet och vilka aktiviteter som pågår? Klicka här.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska