Post Thumbnail

Ät gott och stötta dina lokala hak

april 6, 2020

Lindholmens krogar och fik hittar nya vägar att göra sina gäster mätta och belåtna – till exempel med takeaway och servering till bords.

Konsekvenserna av Corona har inte undgått någon, men caféer och restauranger är en av de branscher som drabbats absolut hårdast. Men Lindholmens krögare och caféägare ställer inte in, de ställer om. 

Så förutom att du kan fortsätta att ta din lunchpaus på någon av Lindholms-restaurangerna, så har de dessutom förlängt sina öppettider för att göra helger och kvällar lite härligare, och gjort uteserveringspremiären lite tidigare så gästerna slipper trängas inomhus. 

Vill man göra ännu en välsmakande och god gärning finns apparna Karma och ResQ. Beställer du mat via någon av dem räddar du en måltid som annars hade gått till spillo och du får dessutom restaurangmat till ett billigare pris. Inte bara snällt mot plånboken, men också mot planeten, samtidigt som du stöttar dina lokala restauranger. Win win!

Här är några exempel på vilka restauranger på Lindholmen och vad deras åtgärder är. Men detta är bara några av alla godbitar som finns på Lindholmen. Se fler här.

 

Dirty Dough

Njut av Italien på Lindholmen! Ett av Göteborgs trevligaste pizza- och pastahak är inte bara populära för sin italienska smakupplevelse – men också en atmosfär med utsikt över vattnet som heter duga. Dirty Dough fortsätter erbjuda farligt goda luncher och middagar med samma öppettider måndag-fredag från 11.00. Så varför inte ta en takeaway och avnjuta en slice på trädäcket utanför? Eller förlora sig i himmelska, färska pastarätter på uteserveringen med ett glas aperol till?

Läs mer

 

Rollin Bistro

En restaurang som redan är rutinerade på takeaway har höjt ribban ytterligare. Street food-favoriten Rollin Bistro som erbjuder catering, food trucks och takeaway har nu även börjat erbjuda bordsservering för att undvika trängsel vid baren. De öppnar 8.00 istället för 7.00 på vardagar men fortfarande med gott om det för en braklunch. Och de har dessutom numera öppet på lördagar mellan 12-17 för lite helglyx. Förutom krafttag med städrutiner som många andra restauranger och caféer, så paketerar de allt själva och tagit bort self service-upplägget tillsvidare. Annars rullar den här bistron på som vanligt och fortsätter erbjuda krubb från världens alla hörn.

Läs mer

 

Lindholmens matsal

Lunchrestaurangen Lindholmens matsal, med utsikt över älven och småbåtshamnen, fortsätter leverera lunch från havet och husman som fläsk med raggmunk och wallenbergare. De serverar dagens mellan 11-14 precis som förut och erbjuder även takeaway och catering. De åtgärder restaurangen vidtagit är bland annat att ersätta salladsbuffén med grönsaker direkt på tallriken och att man får bröd och bestick direkt i kassan istället för self service. Med en 300 kvadratmeter stor uteservering finns det också gott om plats att äta lunch i vårsolen. 

Läs mer

 

Morgon Coffee Roasters

För alla kaffeentusiaster finns finkaffe på Lindholmen både att sörpla på plats och att köpa en påse nyrostat med sig hem för en kopp på balkongen. Morgon Coffee Roasters har dessutom gjort i ordning platser utanför rosteriet med utsikt över vattnet. För alla som jobbar hemifrån så erbjuder de dessutom fraktfri leverans hela vägen till brevlådan om man köper två påsar kaffe genom deras webshop. För företag som fortfarande håller öppet erbjuder de gratis utkörning inom Göteborg när man beställer kaffe. Det är öppet som vanligt i rosteriet mellan 9-15 på vardagar. Detta är en svårslagen “efter lunchen-kopp” kan vi lova.

Läs mer

 

Kooperativet Lindholmen

Den här pärlan i hjärtat på Lindholmen har gjort sig populär som experten på event och restaurang. Inte minst för matupplevelsen Lindholmen Streetfood Market. Med pampiga lokaler i Götaverkets gamla varvsbyggnad serverar de lunch med stor internationell bredd i en skön food court. Tillsvidare håller tyvärr Lindholmen Streetfood Market stängt på lördagar men har lunch som vanligt mellan på vardagar 11-14. För en luftigare restaurang har de minimerat sittplatserna och uppmanar gästerna till att hålla avstånd i kön. Känner man för att käka i friska luften har de en nästan lika stor uteservering utanför varvslokalen. 

När vädret tillåter är planen att även ha foodtrucks på utsidan. De fokuserar nu också på avhämtning för att göra det lättare för de som håller sig hemma. Elisabeth från Kooperativet säger “Vi har både matlådor för avhämtning perfekt för familjen till middag eller att ta med till föräldrar och mor- och farföräldrar i riskgruppen. Vår överblivna mat från lunchen packas och säljs via ResQ appen.” All lunch kan beställas i förväg antingen via mejl eller telefon om man vill ha den utkörd så kan man beställa via Aptit.

Läs mer

 

L’s Kitchen & Café C 

Har du tröttnat på att sitta hemma eller på ett tomt kontor med lunchlådan? L’s Kitchen och Café C har öppna ytor och generöst med sittplatser för en lugn lunch. Förutom större utrymme mellan borden så erbjuder L’s Kitchen inte någon buffé tillsvidare, men istället takeaway på samtliga luncher till rabatterat pris. På L’s Kitchen hittar du mat med inspiration från både husmanskost och det globala köket och i cafédelen Café C kan du avnjuta en kopp nybryggt kaffe med en kaka på köpet. De håller öppet som vanligt mellan 11.00-13.00. 

Läs mer

 

Cuckoo´s Nest

Är du sugen på att unna dig en lite lyxigare och mer kreativ matupplevelse är Cuckoo’s Nest i Radisson Blu Riverside Hotel det där lilla extra. Trots att deras lunchmeny fått några justeringar så är kvalitén lika osviklig och det finns något för allas smaklökar. Vill man börja dagen med guldkant så har de reducerat priset på hotellfrukosten till 140 kr. Du kan också enkelt beställa matlåda direkt från köket via appen ResQ. När vardagen kan kännas lite grå och trist så muntrar Cuckoo’s Nests spännande meny upp. De håller öppet som de brukar hela veckan och lunchen serveras på vardagar mellan 11.00-13.30.

Läs mer

 

 

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska