Post Thumbnail

Åtta saker att göra på Lindholmen i höst

november 22, 2018

Lindholmen, och Hisingen i stort, är ett växande område där det poppar upp nya kaféer, restauranger och saker att göra hela tiden. Vi har listat åtta pärlor omkring Lindholmen som är ett måste att besöka i höst.

Brunch på Cuckoo’s Nest
Lindholmshamnens granne dukar på helgerna upp en stor brunch. Kliv in i den avslappnade atmosfären som är en blandning av modern och klassisk design. Här varvas kalla och varma rätter med juicer, surdegsbröd och söta små desserter. Cuckoo’s Nest har dessutom vunnit två prestigefyllda internationella priser: Europas bäst designade bar 2013 och Europas bästa hotellbar 2014.

Lindholmspiren 4
Lördag och söndag 12.00 – 15.30.
Cuckoo’s Nest på facebook
Hemsida

Fina fynd på Kvillehyllan
I den charmiga second hand-butiken vid Kvilletorget hittar du varje vecka nya saker. Här kan nämligen vem som helst hyra in sig på en hylla. Bland hyllorna hittar du retroporslin och konst från lokala konstnärer, men även teakmöbler och vintageplagg.

Kvilletorget 16
Ons-Tors 12-19, Lör-Sön 11-15
Kvillehyllan på facebook
Hemsida

Grön fika på Café Llama Lloyd
Ett café med fokus på cykling, hållbarhet och lokal design. Cykelentusiasten Robin som driver stället gör all mat och bakverk från grunden, det allra mesta ekologiskt, och kaffet rostas i Bellevue. Kommer du på cykel får du rabatt – och beställer du hem kaffebönor eller print får du dem levererade gratis på cykel.

Väderkvarnsgatan 16a
Tis-Fre 11-18, Lör 11-16
Llama Lloyd på facebook
Hemsida

Nya upptäckter på Lindholmen Street Food and Design Market
Varje lördag förvandlas Kooperativet på Lindholmen till en design- och matmarknad. Varje vecka bjuds det på nya lokala kök, unika designers och lokala bryggerier. Men du! Kom i tid – ibland är det kö ut på gatan.

Anders Carlssons gata 2
Lördagar 12-17
Lindholmen Street Food and Design Market på facebook
Hemsida

Veganska hot dogs på MIM
Är du nyfiken på vegansk street food? Då är det till MIM – More Is More – som du ska bege dig. Testa toppade hotdogs med bakad sötpotatis eller mexikanska majskolvar – och passa på att ta en drink eller mocktail till!

Herkulesgatan 40
Ons-Tors 17-22, Fre-Lör 17-23 & Sön 17-21
MIM på facebook
Hemsida

Hurtig tur med utsikt på Ramberget
Ramberget, eller Keillers Park som det också kallas, har en av de bästa utsikterna över Göteborg. Parken skänktes 1906 till Göteborgs stad av James Keiller, direktör på Götaverken, och är en blandning av skog och anlagd park med flera utsiktsplatser på toppen. Ta med dig en picknickkorg upp och njut av en fantastisk utsikt över Hisingen och Göteborg.

Nybakat bröd på Baka stenungsbageri
Vid Sannegårdshamnen finns det ekologiska bageriet Baka. Åk hit en tidig morgon och njut av en frukost med utsikt över kajen och båtarna. Eller varför inte bara ta en fika och spana på alla människor som passerar förbi?

Barken Storegrundsgata 16
Tis-Söndag 08.00-15.00
Baka på facebook
Hemsida

Teater och ekologisk mat på Backa Teater
Backa Teater är teater för unga, men säger att teman som berör unga berör alla, och välkomnar alla till teatern som är belägen på campus Lindholmen. Passa också på att slinka in till Backa Eat som serverar vegetarisk och vegansk mat och fika som till största del är ekologiskt.

Lärdomsgatan 1c
Backa Teater på facebook
Hemsida

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska