Post Thumbnail

Buss 16 blir eldriven

april 16, 2018

I juni kommer två helt eldrivna ledbussar testas på linje 16 som kör förbi Lindholmen. Försöket görs inom ramen för ElectriCity, ett samarbete mellan forskning, industri och samhälle där nya lösningar för framtidens hållbara stadstrafik utvecklas.

– Genom att utöka demoarenan genom att testa elledbussar med hög kapacitet på en linje med många resenärer kan vi ge fler göteborgare ett attraktivt alternativ till den egna bilen. De nya eldrivna bussarna är betydligt tystare än dieselbussar, helt utan avgasutsläpp och utformade för att ge en smidig och bekväm resa. Det blir också ett viktigt underlag inför beslut om framtida satsning på elbussar, säger Lars Holmin (M), ordförande i Västtrafiks styrelse, i ett pressmeddelande.

Bussarna kommer att vara 18,7 meter långa och med plats för upp till 135 personer. Bussarna kommer bland annat ha fyra dubbeldörrar, stora fria golvytor och ryggstöd för stående passagerare. Ombord finns gratis wifi, möjlighet att ladda mobilen och utökad trafikinformation.

Sedan 2015 kör redan elektrifierade bussar i trafik på linje 55 via Lindholmen.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska