Post Thumbnail

Det bästa med Lindholmen enligt “locals” är närheten till vattnet

juni 22, 2021

Vi på lindholmshamnen.se har frågat några av dem som bor i området om det bästa med Lindholmen. Närheten till vattnet, de lugna omgivningarna och den smidiga lokaltrafiken med färja till centrala Göteborg ligger i topp hos de tillfrågade. Vi har också fått personliga tips på restauranger och favoritplatser samt framtidsvisioner för området i stort.

Erik Sjögren

Varför valde du att bo i Lindholmshamnen?
Jag har tidigare pluggat på Chalmers och bodde även då i Lindholmshamnen. Efter en tid ifrån Lindholmen kände jag att jag ville tillbaka. Här finns en helt annat citypuls än den inne i staden – närheten till vattnet kombineras med liv och rörelse på restaurangerna och kring kajen.

Vilken är din favoritplats på Lindholmen?
Kajpromenaden från Lindholmshamnen till Eriksberg  – jag gillar också att stanna upp och ta en plats på kajen intill vattnet en stund.

Vilka är dina favoritrestauranger i Lindholmshamnen?
– Poh-Keh, Bombay bistro och Dirty Dough.

Foto: Lindholmshamnen – Pizza i napolitansk stil hos Dirty Dough.

Om du får drömma fritt – hur ser Lindholmshamnen ut i framtiden?
I framtiden ser jag en växande stadsdel med fler restauranger och mer folk som hittat hit. En idé som just slog mig är att det vore häftigt med en Vegas-inspirerad ljusshow med fontäner innanför båtarna i hamnen. 

Foto: privat – Erik Sjögren.

Pamela Tenwald

Vad är det bästa med Lindholmshamnen?
Det är helt klart den marina känslan som skapas av bryggorna, vattnet och ljuset. Och närheten till stan – färjorna mellan Lindholmspiren och Stenpiren går i skytteltrafik så man är mer eller mindre i stan på fem minuter.

Vilken är din favoritplats på Lindholmen?
Lindholmen Street Food Market på lördagar.

Foto: Lindholmshamnen – På Lindholmen Street Food Market njuter du av gatumat av hög kvalité i kombination med härlig och inbjudande stämning.

Om du får drömma fritt – hur ser Lindholmshamnen ut i framtiden?
Det enda jag saknar i dagsläget är en matbutik. Jag håller tummarna för att det dyker upp en i samband med att Karlatornet står färdigt.

Foto: privat – Pamela Tenwald

Alexander Nordström

Varför valde du att bo i Lindholmshamnen?
Jag är uppväxt vid havet – så Lindholmen blev en plats där jag kände mig som hemma. Man bor med närhet till centrala Göteborg i kombination med lugnet som infinner sig på Lindholmen. Här är det nytt och fräscht – det är ballt att vara i en stadsdel som växer och utvecklas.

Vad är det bästa med Lindholmshamnen?
Närheten till vattnet, närheten till city och även att Lindholmen har många trevliga gångvägar och är väl anpassat för gångtrafikanter – vilket skapar ett trivsamt lugn i stadsdelen.

Favoritplats i Lindholmshamnen?
 – Längst ut på träbryggan vid Ericssonhuset är min favoritplats på Lindholmen. Bäst gör sig platsen tillsammans med vänner och en box rosé.

Vilka är dina favoritrestauranger i Lindholmshamnen?
Rollin Bistro, Dirty Dough och Lindholmen Street Food Market. 

Foto: Rollin Bistro – Fusion inspirerande rätter hos Rollin Bistro Lindholmen.

Om du får drömma fritt – hur ser Lindholmshamnen ut i framtiden?
Jag upplever Lindholmen som en lugn oas i och med vattnet på ena sidan och Ramberget på andra – jag hoppas att lugnet fortsätter prägla stadsdelen framöver. 

Foto: privat – Alexander Nordström

Alltid spännande att höra vad de som bor och verkar i Lindholmshamnen tycker! Har även du favoritrestauranger eller favoritplatser på Lindholmen? Du är jättevälkommen att dela med dig av dina tips till oss och andra via vår Facebooksida (https://www.facebook.com/lindholmshamnen).

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska