Post Thumbnail

Efterlängtad glasskiosk, löpcoachning och barberarsalong öppnar på Lindholmen

mars 18, 2021

Löpkurser, frozen yogurt och barberarsalong – under våren öppnar flera spännande verksamheter på Lindholmen. Först i tur att öppna sina dörrar är Glasseria, Lindholmens efterlängtade glassbar.

Glassbaren folk vallfärdar till kommer till Lindholmen

Med allt från glass, frozen yoghurt till smoothies blir glassbaren på Lindholmen Glasserias fjärde. De finns även i Strömstad, Stenungsund och Borås och valde Lindholmen som sin nästa destination eftersom området växer snabbt och har ett härligt sommarhäng vid vattnet. 

– Med vårt breda sortiment finns det något för alla – både barn och vuxna. Det händer så mycket på Lindholmen och med alla företag, promenadstråk, skolor och bostäder kommer vi att passa in perfekt, säger George Barjac, VD av Glasseria.

Glassbaren har funnits i 24 år och är en riktig folkfavorit där den hittills slagit upp.

– Folk vallfärdar till oss så fort värmen kommer. Med ett stort luftigt trädäck utanför vår cointainer med en uppbyggd strand intill är vi det perfekta vår- och sommarhänget, säger George. Om vädret och pandemin tillåter planerar Glasseria att öppna den 6 april på Lindholmen.

Just denna bilden är inte tagen på Lindholmen – men så här kan Glasserian komma att se ut när den öppnar 6 april.

Lunchträning för alla löpsugna

Förutom glass så är våren också en säsong för löpning. VarjeSteg är en verksamhet som erbjuder löpcoachning runtom i Göteborg, samt i Västerås, Borås och Karlstad – för såväl nybörjare som den mer vana löparen. De drar nu igång lunchträning för de som rör sig på Lindholmen och är sugna på en löptur.

– Området är expansivt och upptagningsområdet passar bra eftersom närområdet har en fin blandning mellan företag och boenden. På så vis kan vi nå ut med vårt budskap till både företag och dess personal samt privatpersoner, säger Patrik Nilsson, platschef på VarjeSteg. 

VarjeSteg är utbildade diplomerade löp- och rörelsecoacher som brinner för att lära ut ett naturligt skonsamt, hållbart och effektivt rörelsemönster. De erbjuder även löpkurser till grupper och just nu pågår vårens 12-veckors löpkurs på 6 orter i Sverige varav 3 platser i Göteborg: Slottsskogen, Skatås och Hisingsparken.

– Sedan vi flyttade in i december har vi varje vecka haft någon som kommit in och varit nyfikna på oss och vår verksamhet. När vi fått berätta lite har många frågat om vi inte kommer dra igång löpkurser även i Lindholmen samt om vi inte kan ha någon träning på lunchen. Tisdag 6 april startar vår lunchträning som pågår i 8 veckor där man kan anmäla sig till att vara med på två till åtta pass, säger Patrik.

Anmälan sker på https://varjesteg.se/lunchlopning/

Häng med och lunchträna tillsammans med VarjeSteg!
Ni hittar dem på Lindholmsallén 28B.

Göteborgs populära barberare öppnar ny salong

Vill du vara riktigt vårfin öppnar göteborgsbaserade Sharper of Sweden Barbershop sin sjätte salong på Lindholmen i april.

– Vi vill växa med staden. Det känns därför helt rätt och naturligt för oss att finnas på Lindholmen där allt fler människor bor, arbetar och studerar, säger Homan Taghizadeh, VD på Sharper of Sweden Barbershop.

Just nu sker det sista renoveringsjobbet på Lindholmspiren 5 där salongen kommer stå färdig den 6 april för invigning.

– Man kommer att mötas av samma goda service och lika duktiga barberare som på våra andra salonger runt om i Göteborg. Till och med espresson känns igen! Vi ser fram emot ett socialare och mer vältrimmat 2021, säger Homan.

Sharper of Sweden fixar både skägget och frisyren på sina salonger.
På Lindholmspiren 5 slår de snart upp portarna.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska