Post Thumbnail

Fem saker att göra på Hisingen i sommar

juni 1, 2018

Befinner du dig på rätt sida älven – eller vill ta dig dit – men vet inte vad du ska göra? Lugn! Här kommer en lista på fem saker att göra själv, i par, eller med kompisgänget, i sommar på Hisingen. 

Foto: Linus Hellström

Nationaldagsfirande på Porto Libre
Vad sägs om att fira nationaldagen på Porto Libre? Då intar kollektivet Hip Hop Stan Jubileumsparken (och Hisingen!) för första gången någonsin. Hip Hop stan har funnits sedan 2015 och lyfter oetablerade artister på Göteborgs hiphopscen. På nationaldagen bjuder de till fest på Porto Libre med lokala artister, mat, dryck och soligt väder. Missar du nationaldagen finns Porto Libre på plats alla dagar från juni till september.

Foto: Jubileumsparken

Ta ett dopp i Göteborgs coolaste pool
En av stans bästa badplatser finns bara ett stenkast bort från Lindholmen – vi menar så klart Allmänna badet på Jubileumsparken! Där kan du svalka dig under varma dagar, gå på gratis simskola eller bara ta ett snabbt dopp.

Picknick på Ramberget
Vad sägs om att packa en picknick och promenera upp till Ramberget? Där utlovas en av de bästa utsikterna över Göteborg. Passa på och handla lite godbitar på Saluhallen Kville och balkanbageriet Leilas Bageri.

Foto: Göteborgs Stad

Utomhusdansbana i Kville
Ta med dig någon du tycker lite extra om och bjud upp till dans! I Kvillestråket finns nu en utomhusdansbana, precis vid Kvillebäcken i Backaplan. Där kan man koppla upp sin egen musik, eller varför inte joina en dansskola och lär sig några nya steg? Här kan du kolla vad som händer där under sommaren.

Foto: Jubileumsparken

Svettas i Svettekörka
Vi bor ju trots allt i Göteborg, och att det är sol på sommaren är inte alltid en självklarhet. Ta dig till Frihamnen en regnig sommardag och besök det som i folkmun kallas Svettekörka. Den allmänna bastun har under sommaren drop-in. Då får du både fin utsikt och vattennära läge, men inomhus!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska