Post Thumbnail

Första inflytten i sista etappen bostäder

februari 23, 2024

Riksbyggen är sist ut med att bygga bostäder i Lindholmshamnen och i veckan kunde de första boende flytta in i Brf Futura Lindholmsallén.

Lindholmshamnen är i sluttampen och mycket ska färdigställas det kommande året. Bostäder, bryggdäck, torgyta, planteringar, gator och konstverk. Nästa år ska hela området, som beskrivs som Lindholmens gröna lunga, stå klart. Och redan nu påbörjas inflyttning i det sista kvarteret bostäder. Totalt omfattar kvarteret 197 bostäder, alla med ett särskilt fokus på bostäder för unga vuxna. Här erbjuder Riksbyggen hyrköp* för unga vuxna samt 40 kooperativa hyresrätter för unga**. Bottenvåningarna ägs och utvecklas av Atrium Ljungberg.

– Vi älskar absolut läget för vår nya lägenhet – mitt i hjärtat av stadens centrum, omgiven av de pulserande och moderna delarna av staden, säger Zahra Abbaspour som tillsammans med sin man Arash Mokhtari flyttat in i Lindholmshamnen i veckan.

Foto: Riksbyggen
Byggnation av torg och bryggdäck pågår, isigt och kallt har det varit under januari.

Status på byggarbetsplatsen

Arbetet med torg och bryggdäck i Lindholmshamnen fortgår, majoriteten av pålningsarbetet är nu slutfört och det är endast tre pålar som är kvar att genomföra. Dessa kommer pålas med en specialmaskin under enstaka dagar framöver och just nu pågår gjutningsarbeten.

Torg och bryggdäck beräknas vara färdiga sommaren 2024 och planteringar görs under hösten. Restaurangen som ska byggas på bryggdäcket beräknas vara klar 2025.

Har ni några frågor om byggnationen i Lindholmshamnen är ni välkomna att höra av er till projektledare Åsa Svensson: asa.svensson@alvstranden.goteborg.se

___________________________________________________________________________

* Hyrköp innebär att den som inte har ett förstahandskontrakt eller äger en bostad har möjlighet att hyra en lägenhet med option att köpa den inom fem år. Lägenheterna ägs av Riksbyggen fram till en eventuell försäljning.

** En kooperativ hyresrätt är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en vanlig hyresrätt. Den boende betalar en upplåtelseinsats som är betydligt lägre än insatsen för en motsvarande bostadsrätt. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, men den boende får tillbaka sin insats vid flytt.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska