Post Thumbnail

Första spadtaget i Lindholmshamnen – nu är mer än 600 lägenheter på gång

oktober 6, 2016

En milstolpe i nya Lindholmshamnen! Över 350 gäster deltog vid första spadtaget i det blivande bostadsområdet på Lindholmen.

Nya stadsdelen Lindholmshamnen kommer att erbjuda ett modernt, citynära och hållbart boende. Området får nu ett kraftigt tillskott av bostäder, när bygget av 600 lägenheter sätts igång. Dessutom byggs det en restaurang, förskola, lekparken Science Play och mot hamnbassängen planeras ett torg med brygga där stad kan möta älv.

Många har sett fram emot bygget och nu är det äntligen igång! Den 29 september bjöd Skanska, Peab, HSB och Älvstranden Utveckling in till ett första spadtag i området. Aktörerna planterade tillsammans ett körsbärsträd, en härlig symbol för nya gröna Lindholmshamnen. Trädet kommer framöver att planteras i något av områdets grönområden.

Över 350 gäster minglade, åt vegetariska snittar och tog del av planerna på den nya stadsdelen som växer fram. Aktörerna beskrev de gemensamma ambitionerna för att skapa en inkluderande, grön och dynamisk del av staden. Ett tryggt område med levande blandstad som pulserar även efter kontorstid. Dessutom blir den spännande arkitekturen ett fräscht inslag i området med sedumtak, femgradig lutning på husen och fasader i shingelteknik.

Tack alla ni som var med!

Bilder

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska