Post Thumbnail

Fyra Hisingsställen att hänga på i vår

april 17, 2019

Lindholmen, och Hisingen i stort, är ett växande område där det poppar upp nya kaféer, restauranger och saker att göra hela tiden. Vi har listat fyra pärlor omkring Lindholmen som är ett måste att besöka i vår.

Café Fluß, Frihamnen 7
Ta ett glas efter jobbet, gött käk efter ett dopp i poolen eller dansa in i småtimmarna. På Café Fluß finns något för alla och det är minst sagt olikt allt annat man har sett. Området är hopsnickrat av återvunnet material och inspirerat av Berlins uteserveringar längs med vattnet. På Valborg öppnar de för säsongen och de har redan nu börjat ladda upp uteserveringen och bokat in spelningar. Håll koll på deras FB!

Alkemisten Kaffebar & Kafé, Glasmästaregatan 27
Vill du ta en skön helgpaus, sippa på gott kaffe och spana på människor är Alkemisten the place to be. På Alkemisten, som enligt rykten på stan är Hisingens bästa café, finns allt den kaffesugne kan önska sig. Och även den hungrige kan hugga in på surdegsmackor, helglunch eller rawfoodbollar.

Gettergoda på Kville Saluhall, Gustaf Dalénsgatan 2
Vad sägs om getglass? Ett säkert vårtecken är att glassäsongen drar igång, och på nyinflyttade Gettergoda kan du testa något nytt: glass gjord på getmjölk. Glassen görs i glassfabrik på anrika Pellerins och går att få på flera olika sätt, klassiskt i bägare, med bubbelvåffla och i YOLO – en varm bulle som fylls med kall glass och topping.

Tildas Food Lab, Gustaf Dalénsgatan 6
Anrika Tildas slog i slutet av mars upp dörrarna för den nya (och tredje) krogen Tildas Food Lab i Antibarbarus gamla lokaler vid saluhallen. Populära Tildas krog i Kvillebäcken har funnits i 20 år, men det nya stället kommer ha en annan inriktning. På menyn hittar man asian fusion och rätter som buns, råbiff på black Angus och torskrygg.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska