Post Thumbnail

Gröna små oaser på Lindholmen

maj 15, 2020

Inte nog med att man aldrig är långt från vattnet på Lindholmen, det finns också flera smultronställen för den som söker såväl promenadstråk som avkoppling i det gröna. För den som vill ta en paus i parken, dofta på vårens blommor eller inspektera krypens vardag, har vi kartlagt Lindholmens skönaste oaser.

 

Insektshotellen

För de som inte har något emot småkryp, utan till och med unnar dem en semester, så är insektshotellen inte bara något av de sötaste du hittar på Lindholmen, men också väldigt lärorikt att följa de små liven. Initiativet uppstod för att öka den biologiska mångfalden på Lindholmen och är ett av flera hållbarhetsinitiativ i området. Insektshotellet levererades i april och består av ett dött träd där man borrat olika stora håligheter där insekterna kan husera. Trädet står framför entrén till huset Galjonen på Anders Carlssons gata 14 på Lindholmen och ytterligare ett insektshotell är på gång som kommer hamna vid huset 141:an på Lindholmen.

 

Regnbågsparken

En av Lindholmens nyaste parker är också en av de mer färgglada platserna att ta en paus på. I Regnbågsparken som invigdes förra året kan du i urban miljö, inramat av trä och med solstolar doppa tårna i sanden, pumpa cykeldäcken eller hoppa hage. Du hittar den mellan Regnbågsgatan och Götaverksgatan, perfekt för att luncha mellan kontorsbyggnaderna. 

 

Pocket Parks

Vem säger att störst är bäst? Det är minst lika mysigt att ha picknick i en pocket park – alltså en liten park. På Anders Carlssons gata 11 och 7, Bror Nilssons gata 1 och sist men inte minst vid korsningen mellan Valdemar Noréns gata och Anders Carlssons gata hittar du några av Lindholmens miniparker. Gulligare gröna plättar får man leta efter. 

 

Varvsparken

Varvsparken är en av Lindholmens bäst bevarade hemligheter och grundades – som namnet avslöjar – av varvsarbetarna i början av 90-talet. Parken började med en ensam björk när de behövde en grön plats för återhämtning. Nu har det växt och blivit till en frodig liten oas med utsikt över den vackra älven och kranarna. Det är till Anders Carlssons gata 12 du ska gå om du behöver en välförtjänt paus under en vacker björk mellan varven. 

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska