Post Thumbnail

Håll igång träningen på Lindholmen i Coronatider

april 1, 2020

Även gym och träningsanläggningar påverkas och många känner säkert att träningen är det första som prioriteras bort när vi egentligen behöver det som mest. Med nya rekommendationer och restriktioner för var dag som går kan det vara en utmaning i sig att veta vad som är öppet
och hur länge.

Men då kan vi muntra upp med att det finns gott om träningsmöjligheter på Lindholmen fortfarande – oavsett om du gillar gemenskapen i gruppträning, svettas ordentligt på träningsmaskinen eller njuta av vårvädret på utegymmet.

Flera av Lindholmhamnens gym håller öppet som vanligt men vidtar särskilda åtgärder för att kunna försäkra en så trygg träning som möjligt. För de som föredrar att vara ute i det friska vårvädret istället finns det utegym och promenadslingor med kanske den bästa utsikten i Göteborg. Inga ursäkter för att skippa träningen helt enkelt.

Fitness 24seven

Reception tillfälligt stängd
Förutom ökade städrutiner har Fitness 24seven i Sannegården tillfälligt stängt receptionen – men gymmet är fortfarande öppet för medlemmar dygnet runt. Ta del av moderna träningsmaskiner, frivikter eller det separata tjejgymmet. Behöver du komma i kontakt med personal är gymmet på Kvilletorget närmst och fortfarande bemannat.

Läs mer

 

Fysiken Lindholmen

Personal och motionärer hjälps åt
Fysiken har öppet som vanligt men utökat städrutinerna och kommer hålla öppet som vanligt fram tills myndigheterna rekommenderar något annat, men uppmuntrar till extra noggrannhet vad det gäller att hålla rent – från både personal och motionärer. “Vi tror på träning både för hälsa och immunförsvar. Vi städar extra mycket och är noga med att hålla rent, vilket våra medlemmar också är duktiga på. VI hjälps åt helt enkelt. “ säger Fysikens personal. 

Läs mer

 

Lindholmen Crossfit

Extra noggranna med utrustningen
För de som är Crossfit-fantaster är Lindholmen Crossfit öppet alla dagar i veckan som vanligt och är extra noggranna med att hålla all utrustning ren. Personalen på Bror Nilssons gata 4 säger att de märkt av att medlemmarna själva tagit ett större ansvar vad det gäller att städa efter sig och hälsar att ”alla är fortfarande välkomna om de är friska”.

Läs mer

 

Nordic Wellness

Ökade rengöringsinsatser
Med 41 klubbar i Göteborg med en på Lindholmen håller Nordic Wellness öppet som de brukar – med ökade rengöringsinsatser. Precis som många andra gym ställer sig Nordic Wellness positivt till att bidra till folkhälsan och att träning är en viktig del i att hålla sig stark och frisk. På Lindholmsallén 20 hittar du såväl gym som gruppträning. På deras hemsida säger de ”träna gärna, men gör det säkert” och deras generösa öppettider är fortfarande från 05-23 alla dagar. 

Läs mer

 

Träna gratis ute

Utegym med utsikt
För att hålla sig frisk och igång är det många som väljer uteträning – inte bara för Corona-krisen men för att njuta av vårvädret. Som tur är hittar du några av Göteborgs utegym och träningsslingor på Lindholmen och det kostar dig inte en krona.

Bege dig över Lundbyleden för en powerwalk uppför Ramberget. Väl uppe belönas du av en magnifik utsikt över Lindholmen, älven och Göteborg. Nedanför berget hittar du också promenadvänliga Keillers park som dessutom har ett utegym.

Utegym hittar du också på Anders Carlssons Gata 10-11, utanför LundbyStrandshallen. Byggt i stål, på ett trädäck med maskiner för allsidig träning. Nu med förbättrad belysning så att du både kan träna när det är mörkt och dessutom känna dig säker.

Läs mer

 

 

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska