Post Thumbnail

Här hittar du Lindholmens bästa kaffe

november 11, 2020

För den som tröttnat på det tråkiga bryggkaffet hemma erbjuder många av Lindholmens mysiga caféer kaffe i toppkvalitét. De erbjuder också take away och vissa ställen har även hemleverans av produkter om man hellre vill tillaga det hemma från grunden. På så vis kan du hålla ett corona-säkert avstånd samtidigt som du får en lyxig kaffeupplevelse hemma. Vi tipsar om fem kaffeställen på Lindholmen som du borde testa.


Alkemisten

Alkemisten startade alldeles nyligen upp en filial på Lindholmen och trots ökade coronarestriktioner har öppningen varit en succé. Detta café rostar sitt kaffe själva under namnet Ritu Coffee Roasters och bjuder på många spännande smaker. Lokalen är modern och öppen, med högt i tak och fokus på design. Alkemisten är ett helt vegetariskt café som serverar olika varianter av grillade mackor till lunch och erbjuder frukost för den morgonpigga. Vill du njuta av en kopp hemma är det naturligtvis möjligt att köpa med sig ett (eller flera) paket kaffe hem.

Öppettider: Mån-fre 07:30-15:30

FOTO: Lindholmshamnen
FOTO: Lindholmshamnen
FOTO: Café C
FOTO: Café C
Café C

Café C ligger på bottenplan på Lindholmen Science Park, där forskning och företag möts. Här avnjuter du en god kaffe av valfri sort, generösa frukostpaket eller en lyxig fika. Caféet blir som en lugn oas i Science Parks öppna och livliga yta – det finns både plats för de som vill ta en gemensam frukost och mer avskilda platser med eluttag för att kunna plugga in datorn. Självklart är take away alltid ett alternativ.

Öppettider: Mån-fre 07:30-15Caffé la Torre

I hjärtat av Lindholmshamnen hittar du Caffé la Torre med utsikt över vattnet. Ett äkta italienskt café med de klassiska barborden som är perfekta både för en uppiggande espresso i farten och för en lång paus med en cappuccino – allra bäst med en cannoli till. Här finns även frukost- och luncherbjudanden för den som är hungrig. Kaffet som serveras är direktimporterat från Italien och på radion spelas italiensk musik. Dröm dig bort till landet i syd för en stund, och varför inte köpa med dig en påse kaffebönor eller italienska julkakor hem?

Öppettider: Mån-fre 07-16

FOTO: Lindholmshamnen
FOTO: Lindholmshamnen

FOTO: Lindholmshamnen
FOTO: Lindholmshamnen


Morgon Coffee Roasters

Under en kran på Lindholmens gamla varvsområde huserar Morgon Coffee Roasters. Här rostar de sitt eget kaffe som du kan köpa direkt på plats eller beställa på morgoncoffeeroasters.com. De köper in sina kaffebönor från noga utvalda producenter, som får betalt utan onödiga mellanhänder för ett hållbart och rättvist samarbete. Kafferosteriet har endast begränsad caféverksamhet med sittplatser utomhus, men erbjuder take away-kaffe för den som vill strosa runt på Lindholmen. Dessutom anordnas event sista lördagen varje månad där du får chansen att lära känna Morgon Coffee Roasters ännu bättre.

Öppettider: Mån-fre 09-16da Matteo

Da Matteo är en populär cafékedja som finns på flera ställen i Göteborg – och Lindholmen är inget undantag. Caféet ligger samma byggnad som Uni3 by Geely och har därmed blivit en naturlig mötesplats för såväl kollegor som vänner. Da Matteo är ett modernt och hemtrevligt café, och förutom att de rostar sitt kaffe själva är även allt bröd hembakat i deras lokaler på Magasinsgatan. Om du vill få till da Matteo-känslan hemma är det möjligt att beställa hem både kaffe och tillbehör på damatteo.se.

Öppettider: Mån-fre 07:30-15

FOTO: Lindholmshamnen
FOTO: Lindholmshamnen

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska