Post Thumbnail

Hemestra runt Lindholmshamnen

juni 18, 2020

Vi är nog alla överens om att sommaren officiellt är här – även om det blir en något annorlunda sådan i år. Därför känns det också viktigare att planera in roliga utflykter i närområdet när den där semesterresan kanske inte blir av. Här är vår lista över de bästa sommartipsen runt Lindholmshamnen:

Jubileumsparken
En folkfavorit som kanske inte behöver någon närmare presentation är givetvis Jubileumsparken. Med Göteborgs populäraste pool, en bastu med utsikt och fina möjligheter att köpa god mat för alla smaker får man en fulländad sommardag.

Sommarskoj för hela familjen
Förutom bad och bastu i Jubileumsparken så ordnas även sim- och seglarskola för unga och barn. Varva glassigt poolhäng med att lära dig något nytt, eller damma av gamla tricks. På tal om tricks så ligger även actionhallen Magasinet i närheten av Frihamnens hållplats, för den som känner sig extra modig.

Picknick på Ramberget
Med kanske Göteborgs bästa utsikt är Ramberget ett säkert kort för en picknick. Eller varför inte strax nedanför berget i Keillers park för den som föredrar grönska. Med lummiga skogsdungar, solsäkra klippor och mysiga stigar så är allt du behöver en picknickkorg och gott sällskap för en idyllisk fikastund på höga höjder.

Köp din picknickkorg i Kville saluhall
Visst är det rätt lyxigt att ha en saluhall bara en promenad från Lindholmshamnen?  Kville saluhall har mat med mångfald, med allt från asiatisk sushi, peruansk ceviche och svensk husman. Det finns också deli för den perfekta utflyktsmaten. Fyll picknickkorgen till bredden med ett gäng goda ostar, chark, frukt och nötter. Och i bageriet hittar du nybakat bröd, bullar och bakverk som pricken över i:et. Och vill man inte röra sig ur fläcken så funkar saluhallens tak lika bra för en solig fikastund. Uteserveringen har gott om plats och utsikt över Kvillebäcken.

Café fluss – Jubileumsparken
För tredje året i rad, och sista sommaren på nuvarande plats, förgyller Café Fluss våra sommarkvällar. Den Berlininspirerade uteserveringen är perfekt för att uppnå utlandssemester-känslan utan att lämna Hisingen. Med somriga cocktails, lokalbryggd öl och DJs på plats finns det gott om utrymme att inte bara hålla avstånd – men svänga sina lurviga. För att göra utekvällen ännu mer corona-säker går det numera bra att göra bordsreservation för ditt sällskap.

Kajpromenaden – bästa stroset längs älven
För soliga dagar är en långpromenad inte dumt. Gå längs med vattnen förbi bryggorna från Frihamnen till Eriksberg – en 7 km lång konst- och kulturvandring som kallas Kajpromenaden. En frisk promenad med skön bris och mysiga stopp på vägen. En karta över promenaden hittar du i Älvrummet.

Spana också in…
För ännu mer grönt, skönt häng så läs gärna artikeln om “Gröna små oaser på Lindholmen” för mysiga pocket parks och vackra promenadstråk. Vi vill även tipsa om Älvrummet, där du kan uppleva hur Göteborgs centrala stadsdelar längs med älven kommer att se ut om 15, 20 och till och med 30 år.  Det är öppet måndag-lördag hela sommaren.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska