Post Thumbnail

Jul på Lindholmen

december 8, 2021

Julstämningen har knackat på dörren, och den är mer än välkommen! Gator och torg är fyllda av snö och krispig vinterkyla ligger i luften. På och omkring Lindholmen är hela december fylld av julaktiviteter. Fram med glöggen och pepparkakorna – här kommer trevlig läsning om juliga aktiviteter inför jul.

Guidad utomhusvandring: Lindholmen by night!

Under första halvan av december månad erbjuder Älvrummet en kostnadsfri guidad utomhusvandring. Passa på att komma i julstämning och se hur stadens ljus förvandlas på båda sidor om älven under vandringens gång. Under sträckan besöks allt från mysiga innergårdar till gamla varvsområden. Boka din vandring här.

Boka Älvrummets kostnadsfria vandring och upplev Lindholmen by night. Bild: Älvstranden Utveckling.

Kvillejul – julmarknad utanför Kville Saluhall

Lördag den 11 december öppnar portarna till den årliga julmarknaden–  Kvillejul i Kville Saluhall. Julmarknaden har kommit att bli en uppskattad tradition av besökarna – här finns, förutom julig stämning, allt från mat och delikatesser till hantverk och granar. Därtill bjuds det på smakprover, julmusik och glögg – dessutom får marknaden besök av självaste jultomten! Läs mer om eventet här.

Midvintervaka på Aftonstjärnan

Konserter och föreställningar hör julen till! Välkommen till Aftonstjärnan för att se Midvintervaka. I år firar julkonserten tio år – årets upplaga är en utvecklad version i samklang med vår förändrade samtid. Konserten har fyra speltillfällen mellan den 16-18 december och biljettköp sker här.

Midvintervaka som spelas på Aftonstjärnan i december. Bild: Aftonstjärnan Lindholmen

Julshow på Kooperativet  med Isaac and the Soul company

Isaac and The soul company utlovar “årets svängigaste julfest” när livebandet bjuder in till trerättersmiddag och show på Kooperativet. Eventet är anpassat för grupp- eller företagsbokningar. Mer information om datum och bokning hittar du här.

Julmat på Ester Mosessons gymnasium

Restaurangskolan Ester Mosessons gymnasium serverar julmat under vecka 47-50. En trerätters julinspirerad lunch serveras onsdag-fredag från 11.45 för 365 kr/person, och på torsdagskvällarna bjuder eleverna i åk 3 på en väl genomarbetad julmeny för 425 kr/person. Läs mer här.

Julig lunchbuffé på L’s Resto

L’s Restos på Lindholmen tolkar julens favoriter och serverar det i lunchformat mellan den 13-17 december. Julbuffén innehåller allt från alkoholfri välkomstglögg och pepparkakor till julbordsbuffé och efterrättsbord. Läs mer om eventet här.

Boka din juliga lunchbuffé på L’s Resto. Bild: Chalmers Konferens och Restauranger 

Vi som arbetar med Lindholmshamnen ser mycket fram emot ett händelserikt och fint 2022 – och vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska