Konstnären Sinishas konst pryder nu HSB brf Blanka

december 8, 2020

I oktober kunde ni läsa om ett konstprojekt som påbörjats på HSBs fastigheter av konstnären Sinisha. Nu är den första delen, bestående av en väggmålning i cykelloungen och en selfievägg på Götaverksgatan, färdigställd.

Konstprojektet som påbörjades under hösten består av två väggmålningar på utsidan av fastigheten och en i HSBs cykellounge. Bakom konstverket står Sinisha, som arbetat som konstnär i nästan 40 år, och vid ett flertal gånger satt sin prägel på byggnader i Göteborg.

Nu är konstverket i cykelloungen färdigställt, en 4 x 7 meter stor målning som sammanfattar cykelns historia. Konstverket innehåller bland annat en “höghjuling” – en cykel med ett stort hjul fram och ett litet bak.

Förutom cykelloungen, är även en av två selfieväggar påbörjade, där förbipasserande kan bli en del av konstverket genom att ta en bild med motivet. Den påbörjade väggen föreställer änglavingar, och utgör en perfekt selfiespot på Götaverksgatan. Ännu en selfievägg, föreställande en monarkfjäril, är planerad.

– Om vädret är på vår sida, så borde mina konstverk vara klara till mitten av januari, säger konstnären Sinisha.

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska