Post Thumbnail

Konstprojekt med selfiespots på Lindholmen drar igång

oktober 1, 2020

I helgen påbörjas ett konstprojekt på HSBs fastigheter av konstnären Sinisha. Under kommande veckor kommer förbipasserande kunna njuta av konst, både i form av två väggmålningar på utsidan av fastigheten och en i HSBs cykellounge.

Konstnären Sinisha har bokstavligt talat satt sin prägel på byggnader i Göteborgsområdet i flera år.

– Jag har målat så länge jag kan minnas och gör allt från logotyper till inredningsdetaljer för restauranger och campingar. säger Sinisha. Han har arbetat i nästan 40 år som konstnär, ställt ut sina arbeten 43 gånger, äger två konstgallerier och jobbat som bildlärare i 28 år. Hans allra senaste projekt är målningar på HSBs fastigheter på Lindholmen.

Några av konstverken kommer vara så kallade ”selfiespots” där förbipasserande kan bli ett med konstverket och ta en bild med motivet – antingen med vita änglavingar eller fjärilsvingar. Det andra är en målning över cykelns historia i HSBs cykellounge.

Inne i HSBs cykellounge kommer en 4 x 7 meter stor målning med en så kallad ”höghjuling” finnas – en cykel med ett stor hjul fram och ett litet bak.

– Han som tillverkar dessa cyklar är en av få i världen som fortfarande gör höghjulingar. Konstverket kommer bli något helt unikt! säger konstnären Sinisha. 

Den Strömstadsbaserade konstnären kommer hålla till på Lindholmen de kommande månaderna medan han färdigställer konstverken, för att sedan allmänheten ska få njuta av dem och ta en selfie.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska