Post Thumbnail

Lindholmens bästa träningsställen

september 30, 2021

Hur tränar du som bäst och mest lustfyllt – inne, ute, lågintensivt, högintensivt, ensam eller i grupp? På Lindholmen är träningsmöjligheterna många – nedan har vi listat några av alla träningsalternativ Lindholmen med omnejd erbjuder. Kom ihåg – den bästa träningen är den som blir av och den som är kul! 

VarjeSteg
VarjeSteg är en verksamhet baserad i Lindholmshamnen, som erbjuder löpcoachning i flertalet orter runtom i landet – för såväl nybörjare som den mer vana löparen. Nu i höst erbjuder VarjeSteg en tolv veckors löpkurs som utgår från just Lindholmshamnen, med fokus på skonsam och hållbar löpteknik. Läs mer om höstens löpkurs på Lindholmen här.

Aktiviteter ute i naturen med VarjeSteg.

Hagabadet Älvstranden
Hitta träningsinspirationen genom att ta del av Hagabadets online-kurser och klasser. Allt från Zumba till gravidträning hittar du här. Utöver onlineutbudet erbjuder Hagabadet både gruppträning, personlig träning och gymträning i deras olika lokaler runt om i Göteborg. En uppskattat och populär aktivitet hos just Hagabadet Älvstranden är deras yoga som brukar hållas på bryggan strax utanför anläggningen, som ligger i Sannegården, granne med Lindholmen. En modern hälsoklubb med livskvalité i fokus.

Populär yoga på bryggan instill vattnet.

Använd naturen
Använd naturen och dess många tillgångar som träningsredskap. Naturen passar alldeles utmärkt för promenader, joggingturer eller varför inte avslappnande yoga sessioner? 

Bege dig över Lundbyleden för en promenad uppför Ramberget och belönas med fantastisk utsikt över Lindholmen. På och omkring Lindholmen finns dessutom flertalet utegym att besöka. Bland annat ett i Keillers park, ett på Anders Carlssons gata och även ett vid Playa Lindholmen.

Utegym vid Anders Carlssons gata.

Fitness 24Seven  – Sannegården
Vi vet att tiden för träningen kan vara svår att hitta – men på detta gym sätter inga öppettider stopp. Precis som namnet avslöjar är Fitness 24seven öppet för dig och din träning dygnets alla timmar. Gymmet erbjuder moderna träningsmaskiner och fria vikter för både konditions- och styrketräning. Utöver detta finns även ett separat tjejgym i anläggningen. 
Läs mer

Fysiken Lindholmen
Precis intill vattnet och mitt i företagspulsen hittar du Fysiken Lindholmen. Här finns en stor konditionspark och även fria vikter och maskiner för styrka. Fysiken är en icke-vinstdrivande organisation ägd av Göteborgs fem studentkårer. Här är alla välkomna, och du som studerar till mer förmånliga priser – kolla in Fysikens utbud och erbjudanden här.

Brett träningsutbud hos Fysiken.

Göteborg Curling
På med en lite varmare tröja och ett par mjuka byxor och prova på sporten som garanterar många skratt. Vid den stora parkeringen framför Lundbystrandshallen, närmare bestämt på Valdemar Noréns gata 17, hittar du Göteborgs Curlinghall. Hit tar du med dig vännerna, familjen eller kollegorna för en upplevelse på isen under god vägledning av instruktörerna.
Boka här

SuperB CrossFit
Känn pulsen öka och endorfinerna flöda hos SuperB CrossFit – här utmanas alla, oavsett nivå. Utöver crossfitinspirerade träningspass erbjuder SuperB CrossFit löp-coachning och pass med fokus på rörlighet.
Läs mer

SuperB CrossFit på Lindholmen.

Nordic Wellness
Med 287 klubbar i Sverige, varav 48 i Göteborg, är Nordic Wellness en av landets största träningskedjor. Självklart finns de också på Lindholmen, närmare bestämt på Lindholmsallén 20 i helt nyrenoverade lokaler. Nordic Wellness erbjuder lättillgänglig flexibel träning som täcker det mesta oavsett om du är ute efter konditionsträning, gym eller gruppträning. Generösa öppettider (öppet varje dag 05-23) och Kidz Club.
Läs mer

Träna med utsikt hos Nordic Wellness Lindholmen.

Lundbystrandshallen
I områdets stora och välutrustade idrottshall, kan du inte bara själv utöva inomhuslagsporter som handboll, innebandy eller volleyboll. Du kan också sitta på läktaren och heja fram ditt favoritlag till seger. Lundbystrandshallen är hemmaplan för flera framgångsrika lag. I hallen förekommer också tävlingsdans och modevisningar på temat sport. Ligger på Anders Carlssons gata 10.
Läs mer

Välutrustade Lundbystrandshallen.

PDL Center Frihamnen
I Frihamnen en bit från Lindholmen hittar du PDL Center. Padel är Sveriges just nu snabbast växande sport – och inte för intet. Den tennisliknande sporten är både inkluderande, tillåtande och inte minst kul. Kanske får Lindholmen en egen padelhall i framtiden – till dess tipsar vi om att besöka PDL Center Frihamnen för din nästa match. Här finns rack att hyra och loungehörna där du och din padel-partner kan samlas för att gå igenom dagens taktiska planer. 
Läs mer

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska