Post Thumbnail

Lindholmens bästa vinteraktiviteter

januari 15, 2021

Vad härligt att snön hälsade på nyligen – och om vi vågar lita på väderprognosen ser det ut som att den snart kommer tillbaka igen. Vi har därför plockat fram några tips på Lindholmens bästa vinteraktiviteter, så att du kan vara redo att bege dig ut när vintervädret kommer igen.

Pulka och vinterlek

Det är fantastiskt roligt att leka i snön, oavsett ålder. I närheten av Lindholmshamnen finns flera populära pulkabackar, bland annat i Keillers Park och vid Plejadgatan. Keillers Park är också den perfekta platsen för alla former av vinterlek.

Vinterpicknick

Picknick är kanske inte det första du tänker på när du hör ordet vinter. Men det kan vara riktigt mysigt att ge sig ut i friska luften och slå sig ner på marken eller vid ett bord med varsin filt och en termos med varm dryck. Plåtgården och Playa Lindholmen är två miniparker som ämnar sig ypperligt för en vinterpicknick. Det är dessutom ett utmärkt sätt att umgås säkert med de närmsta vännerna i coronatider.

Vinterpromenad

Klä på dig flera lager och ge dig ut för att upptäcka Lindholmen på nytt i vinterskrud. Om du är osäker på var du ska gå tipsar vi om de bästa promenadstråken här: Upptäck Lindholmsområdet till fots – 5 trevliga promenadtips. Vi vill särskilt slå ett slag för att gå upp till toppen av Ramberget för en fantastisk utsikt, inte bara över Lindholmen men över hela Göteborg.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska