Post Thumbnail

Lindholmens första cykelverkstad

april 23, 2020

Den 17 april öppnade popup-cykelverkstaden Bikefixx som blir Lindholmens första. Älvstranden Utveckling jobbar tillsammans med andra fastighetsägare för att synliggöra gång-, cykel- och kollektivtrafiken på Lindholmen och skapa bättre förutsättningar för olika sätt att ta sig till och fram i området. Nu står verkstan öppen för vårens alla cykelturer och mottagandet har varit över förväntan.

Vi öppnade den 17 april utan något större jippo med tanke på tiderna vi lever i nu. Men mottagandet har varit väldigt bra, det har varit många framme och undrat när vi iordningställde containern vad det är för typ av verksamhet som var på gång och alla var väldigt positiva.” säger verksamhetschefen Erik Vikengren.

En vecka efter öppning så är trycket hos Bikefixx fortfarande högt, trots att det rör sig mindre folk i området. “Det känns som det har varit ett stort behov här ute efter en cykelverkstad.” Det kan ha att göra med den bredd de har i vilka cyklar de servar och tjänster de erbjuder tror Erik. “Vi vänder oss till både företag och privatpersoner och servar de flesta typer av cyklar och elcyklar. Vi har drop in service och servar cykeln över dagen så det är bra att lämna in den så tidigt som möjligt då vi inte har möjlighet att förvar cykeln över natten. Vi erbjuder de flesta typer av service på cyklar och även en del reparationer, vi säljer även en del tillbehör som däck, slang med mera.”

Erik vill uppmuntra fler till att ta cykeln – såväl privatpersoner som företag. “Det är en frihetskänsla att cykla dit man ska, sen är det även oftast det snabbaste sättet att förflytta sig på inne i stan. Vi har dessutom redan nu ett par företag här ute på Lindholmen som vill uppmuntra sina anställda att cykla och då bjuder dem service på cykeln som en anställningsförmån, det tycker vi är en jättebra idé.” 

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska