Post Thumbnail

Lindholmens guldkorn du inte får missa i sommar

juli 6, 2021

Nu är äntligen sommaren här – och framför oss breder semestern ut sig med löften om grillkvällar, lata dagar och sand mellan tårna. Du behöver inte ta dig långt för att skapa de mest idylliska sommarminnen – vi tipsar om promenadstråk, yogaklasser, takbarer, platser för strandhäng och mycket mer på och runt om Lindholmen.

Takbaren VIVI på Radisson Blu Riverside Hotel
Lyft blicken och spana in nyöppnade takbaren VIVI – öppet alla soliga sommardagar. Välkommen att njuta av sol, bad, somriga drinkar, musik och en imponerande utsikt över Lindholmen och övriga staden.

VIVI bjuder inte endast på festlig stämning utan öppnar även upp för sommaryoga. Klockan 9.30 onsdag – lördag deltar medlemmar kostnadsfritt medan övriga gäster betalar en slant och bokar via info@vivirooftop.se.

Foto: Radisson Blu Riverside Hotel – En fantastisk takbar med utsikt över hamninloppet

Playa Lindholmen
Känn doften av sydligare breddgrader bland solstolar, parasoller, sand och grönska vid Playa Lindholmen. Den som önskar att kombinera lugnet med mer fysisk aktivitet är välkommen att besöka det nya utegymmet som ligger precis intill Playa Lindholmen.

Intill kajkanten vad Playa Lindholmen finns också kafferosteriet Morgon Coffee Roasters – passa på att njuta av rykande färskt kaffe på vägen till eller från sommarhänget på Playa Lindholmen.

Solstolar, strand och grönska vid Playa Lindholmen

Kajpromenaden från Lindholmen via Sannegården till Eriksberg
För både soliga och mer svala dagar är en långpromenad inte dumt. Det som förr var fabriker och industrier har idag kommit att bli en levande del av staden med gröna parker, universitet och street food-lokaler. Under den sju kilometer långa kajpromenaden upplever du bland annat konst men det finns även mycket annat sevärt, exempelvis bockkranen och Färjenäsparken. En fysisk karta finns att hämta ut på Älvrummet på Lindholmspiren.

Bryggdäckshäng
Närheten till vattnet lyfter många som det allra bästa med Lindholmen. Ta din picknick, din löptur, din middag eller ditt kompisgäng till bryggdäcket i sommar och njut av underbar omgivning.  

Picknicken blir extra smaskig på Lindholmens bryggdäck

Bada i Jubileumsparken
Bara ett stenkast från Lindholmen finns det allmänna badet på Jubileumsparken i Frihamnen. Sommar 2021 blir dock ett mycket temporärt år, då uppbyggnaden av den permanenta parken är i full gång. Platsen planeras att aktiveras och många aktiviteter avses att genomföras, dock under begränsade former och krav på förbokning. Under vecka 28–31 pausas byggnationsarbetet och en passage genom arbetsplatsen ut till poolen kommer skapas. Under dessa veckor är badet därmed öppet för allmänheten. Du hittar alltid aktuell information hos @jubileumsparken på Facebook.

Jubileumsparken i sommarsol

Inhandla din picknickkorg i Kville saluhall
Hos Kville saluhall hittar du allt från asiatisk sushi, peruansk ceviche och svensk husman. I delikatessdisken hittar du dessutom utmärkt utflyktsmat – fyll picknickkorgen till bredden och ta en plats på uteserveringen eller varför inte ta med picknickmaten to go?

Glasseria
Det stora luftiga trädäcket och stranden med solstolar gör Glasseria till den perfekta platsen för sommarhäng. Här finns det något att njuta av för alla – välj bland glass, frozen yoghurt och smoothies.

Trevligt sommarhäng hos Glasseria 

Picknick på Ramberget
Med en av Göteborgs mest fantastiska utsikter lämpar sig Ramberget utmärkt för en picknick. För den som föredrar mer grönska är även Keillers park strax nedanför berget ett säkert kort. Med grönskande skogsdungar, solvarma klippor och mysiga stigar så är en picknickkorg och gott sällskap allt du behöver för en idyllisk stund.

Picknick i skuggan

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska