Post Thumbnail

Miss F är Lindholmens äldsta restaurangpärla

juni 12, 2020

Miss F är må vara en veteran i Lindholmens restaurangutbud, men är allt annat än gammalmodig. Med sina 17 år på nacken är de äldst på Lindholmen. 2018 renoverade de lokalen för att sedan göra en nyöppning. Inredningen och menyn är modern och inbjudande – här kan man räkna med en riktigt skön stämning under såväl lunchen som på AW:n. 

När corona slog ner stängde restaurangen under fem veckor, som många av matställena i området. Gabriella Zarubca som är VD för Miss F säger att trots att de under de tuffaste veckorna tappade runt 80 % av sina intäkter var det stammisarna som höjde humöret. 

– Miss F har alltid varit måna om att människor ska känna sig som hemma här, det är nog en av anledningar till att vi har så många lojala gäster, säger Gabriella.

Nu står Miss F:s dörrar öppna igen, med ombonad och lummig uteservering och generöst med sittplatser. Stammisfavoriten är uppskattad för sin frukost och lunch som numera är mellan 8.00-13.00 på vardagar och med spontana after works på fredagar. Tidigare har de haft längre öppettider och hoppas på att få återgå till dem så snart som möjligt.

Restaurangen har etablerat sig som en AW-favorit för de som arbetar i krokarna. Och var är härligare att unna sig något kallt efter jobbet – oavsett om man är hemmajobbare eller tillbaka på kontoret – än deras solsäkra uteservering?

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska