Hero Image

Närområdet

I takt med att Lindholmshamnen växer blir området en självklar mötespunkt för såväl boende som besökare. Här hittar du restauranger, caféer och gym – allt med ett fantastiskt vattennära läge och smidiga förbindelser. Förutom för alla som bor på Lindholmen så är det tidigare varvsområdet också hem för världsledande verksamheter inom media, innovation, fordonsutveckling och IT.

Naturen runt hörnet

Om du tycker om att vara ute i naturen hittar du fina promenadstråk i närliggande parker och grönområden. För dig som gärna tar en löprunda finns till exempel Keillers Park och Ramberget med utsikt över hela Göteborg alldeles i närheten. Några kilometer bort väntar den stora Hisingsparken som är ett populärt ställe att både springa och cykla downhill i.

Lummiga parker möter modern teknik

I Lindholmshamnen hittar du den temporära parken Regnbågsparken bredvid kvarteret Dockan, mellan Regnbågsgatan och Götaverksgatan. I takt med att området utvecklas kommer två permanenta parker att anläggas i området, Science Play och Maskinparken. Science Play blir en lekpark som ska stå färdig i slutet av 2020 och kommer att ligga bredvid hotell Radisson Riverside.

Ett år senare står Maskinparken färdig, som blir en grön lund med träd, blommor och buskar. Här kommer du kunna njuta av solen, ha picknick och spela boll.

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska