Hero Image

Närområdet

I takt med att Lindholmshamnen växer blir området en självklar mötespunkt för såväl boende som besökare. Här hittar du restauranger, caféer och gym – allt med ett fantastiskt vattennära läge och smidiga förbindelser. Förutom för alla som bor på Lindholmen så är det tidigare varvsområdet också hem för världsledande verksamheter inom media, innovation, fordonsutveckling och IT.

Naturen runt hörnet

Om du tycker om att vara ute i naturen hittar du fina promenadstråk i närliggande parker och grönområden. För dig som gärna tar en löprunda finns till exempel Keillers Park och Ramberget med utsikt över hela Göteborg alldeles i närheten. Några kilometer bort väntar den stora Hisingsparken som är ett populärt ställe att både springa och cykla i.

Lummiga parker möter modern teknik

I takt med att området utvecklas kommer två permanenta parker att anläggas i området. Den ena är ett parkstråk med lekmöjligheter som är färdigt och ligger bredvid hotell Radisson Riverside.

Den andra parken får namnet Maskinparken och kommer att ligga utmed Götaverksgatan. Det blir en grön lund med träd, blommor och buskar där du som besökare kommer kunna njuta av solen, ha picknick och spela boll. Maskinparken blir färdig under 2022.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska