Hero Image

Ta dig till Lindholmen

Att ta sig till Lindholmen går snabbt och bekvämt – med bussar och färjor som går ofta.  Det finns också planer på spårväg till Lindholmen som beräknas vara färdig 2025.

Cykel

Det finns hela tre Styr-och-ställ-stationer på Lindholmen som gör det extra enkelt att ta dig från och till Lindholmen, via cykelvägar i alla riktningar. Den nya lägre Hisingsbron, som öppnar under 2021, kommer även att underlätta för den som vill ta cykeln.

Buss

Med buss från Lindholmen når du smidigt de centrala delarna av Göteborg men också Bäckebol, Torslanda och Frölunda Torg. Hoppa på buss 16, 45, 99 och Gul Express. Elbusslinje 55 går mellan Lindholmen och Johanneberg via Avenyn, Brunnsparken och Götaälvbron.

Båt

Älvsnabbare är en gratisfärja med täta avgångar som tar dig mellan Stenpiren och Lindholmspiren på sex minuter. Utöver denna finns Älvsnabben som trafikerar sträckan Lilla Bommen-Rosenlund-Lindholmspiren-Slottsberget-Eriksberg-Klippan och tillbaka.

Parkering

Lindholmen erbjuder 2700 parkeringsplatser fördelat på 15 olika platser. Dessutom finns fyra platser med laddstationer för elbilar. På Göteborgs stadsparkerings hemsida finns aktuell information om parkering i området.

 

Kartan visar Lindholmshamnen i lila och dess närliggande parkeringsplatser och hållplatser.

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska