Post Thumbnail

Nu är det jul på Lindholmen

december 7, 2022

Den krispiga vinterkylan tagit ett stadigt grepp om staden, och julstämningen infinner sig mer och mer för varje dag som går. Mörkret får motstånd av julbelysning som glimmar på gator och torg. På och omkring Lindholmen är hela december fylld av julaktiviteter. Fram med glöggen och pepparkakorna – här kommer trevlig läsning om aktiviteter inför jul.

Julspecial – Lindholmen by night

Upptäck Lindholmen i kvällsljusets sken. Nu pågår en julspecial av “Lindholmen by night” – en guidad utomhusvandring som pågår på utvalda datum från slutet november till början januari. Den värmande glöggen som serveras vid promenadens startpunkt ger den rätta julstämningen på en gång. Därefter följer en promenad under en och en halv timme på Lindholmens gator.

Vandringen är kostnadsfri och du hittar mer information här.

Boka Älvrummets kostnadsfria vandring och upplev Lindholmen by night. Bild: Älvstranden Utveckling

Julmarknad – Kville Saluhalls Julmarknad

Kvillejul har sedan den arrangerades för första gången 2014 blivit en mysig jultradition för både utställare och besökare. Marknaden arrangeras av Kville Saluhall i samarbete med FCH (Fastighetsägare Centrala Hisingen).

Marknaden bjuder på en blandning av hantverk, mat och konfektyr men även traditionella julsånger framförda av en julkör, tävlingar för både barn och vuxna och såklart finbesök av tomten själv. I år kommer tomten ha en egen hörna inne i saluhallen där barnen kan lämna sin julklappsönskelista och den som vill får även ta en bild med tomten. Under marknaden kan besökarna även köpa närodlade, ekologiska julgranar.

Kvillejul äger rum utanför och inne i Kville Saluhall lördagen 17 december kl 10-16. Läs mer här.

Julmarknad i och utanför Kville Saluhall. Bild: Kville Saluhall

Midvintervaka – Aftonstjärna

Välkommen till Aftonstjärna för att se Midvintervaka fira 11 år – årets upplaga är en omstöpt version med nya inslag som klingar väl med vår samtid. De två fria musikgrupperna Kaja och Tetra Midvintervakar tillsammans sedan 2012 och har en förkärlek för att låta olika traditioner mötas. 

Konserten har fyra speltillfällen mellan den 16-18 december och biljettköp sker här.

Midvintervaka som spelas på Aftonstjärnan i december. Bild: Aftonstjärnan Lindholmen

Julfest på Kooperativet

I år presenteras Kooperativets julunderhållning och smakerna därtill i ett internationellt format. Besökarna kan förvänta sig sång, magi, musik och stjärnglans – det gäller att hålla utkik på balkonger, i taket och kanske till och med på grannens plats för att inte missa nästa överraskning.

Evenemanget är anpassat för grupp- och företagsbokningar och pågår torsdagar och fredagar under hela julbordsperioden. Här bokar du Kooperativets Julfest.

XMAS VARIETY på Kooperativet. Bild: Kooperativet

Vi som arbetar med Lindholmshamnen vill passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska