Post Thumbnail

Nu har da Matteo också hittat hit

januari 29, 2020

Det rör ständigt på sig på Lindholmen och nu kan vi hälsa da Matteo välkomna till området. Efter att ha smitt Lindholmsplaner under flera års tid blev det till sist dags att ta steget på riktigt. Den 7 januari slog göteborgarnas kaffekedja upp portarna till sitt kafé i Uni 3 (som Geelys nya innovationscenter heter).

– Vi är väldigt glada över att äntligen ha öppnat här. Det känns som ett naturligt steg för oss att komma till Hisingen och Lindholmen. Det är mycket som händer i området, en ny knutpunkt utvecklas. Den är vi gärna en del av, säger Clara Drake Pihlgren, som ansvarar för marknadsföring och event på da Matteo. Samtidigt önskar hon alla varmt välkomna bort till Lindholmsallén 8.

 

Specialkaffe, soppbuffé och stenugnsbakad surdeg 

Här erbjuds allt från större frukostar – som brödbuffén med olika tillbehör – till luncher med sallad, pizzor och soppbuffé. Ett tips för riktigt hängivna kaffeentusiaster är att beställa handbrygg (V60 och Chemex erbjuds) som verkligen får fram smakerna i de olika kaffebönorna.

Självklart kan du köpa med dig kaffebönor och surdegsbröd hem. Allt rostas och bakas i rosteriet och stenugnsbageriet på Magasinsgatan. Och du kan alltid förbeställa både lunch, fika och kaffe om du inte har tid att sitta en stund. Eller varför inte ta med till ett större sällskap?

 

Rufft, bekvämt och down to earth

Den vane da Matteo-besökaren kommer absolut känna igen sig i lokalen på Lindholmen, som rymmer 50 sittande gäster i både låg och hög sittning. Designen har liksom tidigare tagits fram tillsammans med Carl-Johan Skogh och liknande material, som till exempel på Magasinsgatan, har använts.

Samtidigt betonar Clara att varje lokal har sin egen charm och att de alltid försöker arbeta med de befintliga förutsättningarna så mycket som möjligt. Till exempel genom att ta fram det vackra ur råa material.

Det som skiljer Lindholms-da Matteo från deras andra fik, är däremot öppettiderna. I dagsläget har de endast öppet under kontorstid, måndag till fredag 07.30-17.00. När fler boende flyttar in i området och om det kommer efterfrågas, kommer de i framtiden eventuellt hålla öppet även under lördagar och söndagar.

Läs mer om da Matteo på Lindholmen

 

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska