Post Thumbnail

Ny restaurang och co-working space – på vattnet!

juni 30, 2020

De som bor och arbetar i Lindholmshamnen kommer inom några år kunna äta gott och hyra in sig i en kontorsdel med ett läge och utsikt i världsklass. Byggstart av trädäcket beräknas ske i april 2021 och byggnaden med restaurang och kontorsyta ska stå färdigt inom 24 månader efter att trädäcket är färdigställt.

Det är Calere Fastighets AB som har köpt tomten av Älvstranden Utveckling eftersom förslaget de lämnade in gick i linje med hur Göteborgs Stad vill att Lindholmshamnen ska utvecklas.

– Vi vill ha bredd, mångfald och nytänkande i arbetet med Älvstaden och då är det extra roligt att en mindre aktör som Calere Fastighets AB kan vara med i utvecklingen av Göteborg, säger Lena Andersson, VD Älvstranden Utveckling.

Byggstart beräknas ske i april 2021 och ska stå färdig inom 24 månader efter att trädäcket är färdigställt. Bygget är efterlängtat av både de som bor och arbetar i området.

– Det är ett toppenläge i det som i dag är öppet vatten och vi tror det kommer bli en samlingsplats för göteborgarna som bidrar till att skapa liv och rörelse dygnet runt, året runt. Genom trädäcket och restaurangen kommer vi att kunna möta vattnet på ett fantastiskt sätt, helt enligt Vision Älvstaden säger Sebastian Vithal, affärsutvecklare på Älvstranden Utveckling.

På bild från vänster: Sebastian Vithal, Älvstranden Utveckling, Eric Cardell och Victor Ericson, Calere Fastighets AB.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska