Post Thumbnail

Nya verksamheter öppnar i Lindholmshamnen

januari 30, 2023

Det händer spännande saker i området kring Götaverksgatan. Bottenplanet i kvarteret Blanka börjar fyllas med mycket efterlängtade och välkomna verksamheter, och framöver finns än mer vänta. 

I somras flyttade den första verksamheten in i en av lokalerna, JOS hälsocafé. Sedan dess har ytterligare två verksamheter slagit upp portarna. Den ena är klädbutiken Mockligt, som erbjuder ett blandat utbud av både herr- och damkläder. Varumärken som Vila, Saddler och Pieces hänger på galgarna i butiken. 

Utbudet av fysiska klädbutiker var tidigare saknat i området. Mockligt ville därför fylla behovet och skapa en butik med hög personlig service, säger Kicki Grönlund, License Manager från fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. 

Den andra verksamheten som öppnat upp i kvarteret Blankas lokaler är Mandyfit som erbjuder online PT och kostrådgivning. Målet är att ge kunderna rätt verktyg för att skapa en balanserad livsstil. Kostrådgivning är en av grundpelarna för verksamheten, på plats i lokalen har Mandyfit därför möjlighet att laga mat för att instruera sina kunder på ett bra sätt.

Mandyfit erbjuder Online PT och kostrådgivning för en mer balanserad livsstil.

I närtid planeras fler verksamheter att flytta in i lokalerna och skapa en mer levande stadsdel som finns tillgänglig mer eller mindre dygnets alla timmar. Redan i mars har restaurangen Benne Pastabar preliminärt öppningsdatum. Benne fokuserar på bra mat till bra pris och kedjan expanderar just nu i flertalet städer runt om i landet. Restaurangen kommer att ha fullständiga rättigheter, så här tar du med fördel en AW med kollegorna eller ett glas vin med vännerna.

– Emanuel som är grundare av Benne Pastabar kommer tidigare från en restaurangvärld kantad av lyx. Ur det växte tanken om laga riktigt gott käk från färska råvaror men som alla har råd med, säger Kicki Grönlund, License Manager Atrium Ljungberg.

I den större lokalen i kvarteret Blankas bottenvåningar kommer i närtid en turkisk grillrestaurang att öppna. Restaurangens namn är ännu inte fastställt. Även denna restaurang kommer ha både lunch- och kvällsöppet samt ha fullständiga rättigheter. 

– Ett roligt tillskott som gör att utbudet av mat på Lindholmen växer, säger Kicki Grönlund. 

I lokalen på hörnet pågår förberedelserna inför öppningen av Benne Pastabar.

Utvecklingen av Lindholmshamnen är ett bra steg på vägen mot visionen om en plats där allt man behöver och önskar finns tillgängligt på nära avstånd. För Atrium Ljungberg del sker alltid en noggrann överläggning av vilka verksamheter som ska få flytta in i lokalerna, det som främst styr riktningen i detta fallet är vad som uppskattas och efterfrågas av boende och verkande på Lindholmen.   

– Målet är att man inte ska behöva ta sig någon annanstans för att äta en god lunch eller för en trevlig afterwork. Vår uppgift är att skapa ett bra och blandat utbud som uppfyller de önskemål och behov som finns, säger Kicki Grönlund.

Med andra ord finns mycket spännande att vänta på Lindholmen framöver. Här ska man kunna studera, bo och arbeta, men också shoppa. umgås och underhållas.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska