Post Thumbnail

Så går bygget i Lindholmshamnen

juni 17, 2020

Är ni nyfikna på hur det går i byggprojektet av Lindholmshamnen – om allt går enligt tidsplan, ifall projektet har blivit påverkat av corona och när husen kommer stå klara? Vi har senaste nytt från PEAB, Riksbyggen, Skanska, HSB och Älvstranden.

Den senaste tidens omständigheter har påverkat många av oss – däremot Lindholmshamnens byggen har påverkats förvånansvärt lite. Det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling som är katalysatorn i processen kring Lindholmshamnens planering och utbyggnad hälsar att allt flyter på. Samtliga av projektets byggherrar är positiva till att kunna fortsätta enligt tidsplan och jobbar hårt för att arbetet ska fortgå som vanligt. 

PEAB
Hos Peab bostad närmar sig inflyttning med stormsteg. Deras hus vid Lindholmskajen är fulla av smarta och hållbara lösningar som solceller, smidig sopsortering och sedumtak som renar och fördröjer regnvatten. 
– Vi har ännu varken startat byggnation, försäljningen eller rejäl lansering, men vi kan säga att vi planerar för en byggstart av vårt kvarter under 2021, säger Martin Lundblad från Riksbyggen.

Riksbyggen
Till skillnad från Peab bostad så är Riksbyggens hus planerade att bli klara längre fram. De bygger ca 200 lägenheter med stort fokus på boende för unga vuxna mellan 18 – 30 år.
 – Vi har ännu varken startat byggnation, försäljningen eller rejäl lansering, men vi kan säga att vi planerar för en byggstart av vårt kvarter under 2021, säger Martin Lundblad från Riksbyggen.

Skanska
Skanska däremot har kommit längst i sin byggnation och står helt färdigt. På Lindholmspiren har de skapat ett dynamiskt kvarter varav det ena huset är hela 16 våningar högt och bjuder på en härlig utsikt ut över älven och staden. 

– Vårt projekt Brf Lindholmspiren är inflyttat och klart. Vi hoppas att alla boende kommer trivas, säger Jonas Linder, Skanska.

HSB
HSBs hus kommer ligga i det nya spännande kvarteret precis vid vattnet. Här byggs 114 nya drömhem på 1-5 rum och kök. Man kan nu se allt fler nya bekvämligheter installeras och monteras i de olika byggnaderna, och inflyttning närmar sig i HSB-bostäderna. 

– För närvarande är det inga förseningar. Bygget rullar på enligt plan. Vi jobbar hårt med det invändiga arbetet i husen samtidigt som vi håller på med fasader på vissa hus. Vi monterade kranen i början av juni och efter det provtrycktegården vilket betyder att man tätar alla brunnar på innergården och sedan ställer den under vattentryck för att se att den håller tätt. Sopsugen och den permanenta elen monteras också inom kort, säger Monika från HSB.

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska