Post Thumbnail

Parkstråket står klart till våren

mars 1, 2021

Parkstråket som byggs mellan Lindholmsallén och älven börjar växa fram och beräknas stå klart till våren 2021. Enligt den ursprungliga planen skulle det vara klart under december 2020, men eftersom leveransen av belysningsmaster försenades på grund av coronapandemin kommer belysningen monteras i mars. 

Parkstråket är en plats för lek och rekreation på temat energi, där man kan umgås och njuta av utsikten mot älven. Lekplatsdelen är redan klar, med planterade träd och platser att både vila och leka. Till våren 2021 ska alla delar vara på plats och hela parkstråket öppnas.

För var dag blir parken ännu mer en tydlig del av Lindholmshamnen i sitt utseende och förutom belysning väntar härnäst plantering av äng och perenner samt montering av insektshotell.

Lagom till vårknoppningen i de nyplanterade träden kan du besöka det nyöppnade parkstråket – är ni lika peppade som vi är?

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska