Post Thumbnail

Senaste nytt från Lindholmshamnen

oktober 22, 2020

Det växer så det knakar i Lindholmshamnen och det finns flera spännande nyheter att rapportera om – från nya ställen att umgås och jobba vid vattnet till inflyttningar. Vi har sammanfattat det senaste från varje byggherre och Älvstranden Utveckling.

Mycket händer på en och samma gång när Lindholmens nyaste stadsdel expanderar. Just nu byggs den nya lekparken Science play, planering av en ny restaurang och bryggdäck är i full gång samtidigt som det är inflyttning i Peabs andra kvarter.

– Vi har försökt att samordna de olika projekten för att inflyttningar och färdigställande av omkringliggande gator ska flyta på så smidigt som möjligt, säger Evelina Johansson, projektledare på Älvstranden Utveckling.

Bryggdäck och vattennära restaurang

De som bor och arbetar i Lindholmshamnen kommer inom några år kunna äta gott och hyra in sig i en kontorsdel med ett läge och utsikt i världsklass. Just nu färdigställs ritningar och handlingar för att kunna börja bygga det bryggdäck för restaurang och co-working space som planeras för inre delen av själva hamnen. Det är trafikkontoret som bygger bryggdäcket och Calere Fastighets AB som kommer att bygga restaurangen. Pålning för bryggdäck och restaurang planeras starta i juni 2021och allt ska stå färdigt 2023.

Evelina Johansson är positiv till den vattennära mötesplatsen och tror att den kommer bli populär hos både besökare och boende.

–    Jag tror att det kommer bli helt fantastiskt när det är färdigt! En plats där göteborgarna på riktigt kan möta vattnet, man kommer i princip kunna sitta på bryggdäcket och doppa tårna i vattnet.

Inflyttning i Peabs bostäder 

Och Lindholmen har fått fler invånare! I september gick flyttlasset till 129 nya lägenheter i Peabs nybyggda kvarter i Lindholmshamnen. Totalt byggs 650 lägenheter i området, som beräknas stå färdigt 2023.

– Nu är snart tre av fem kvarter inflyttade och det är fantastiskt att se hur Lindholmshamnen successivt livar upp Lindholmen till en levande och dynamisk stadsdel. Som samordnare av alla aktiviteter som pågår är det roligt att se hur stadsdelen successivt växer fram och bidrar till ett nytt stadsliv på Lindholmen! säger Evelina.

Selfiespots och cykellounge i HSBs fastigheter

Medan Peab är i full gång med inflyttning får vi längta till februari 2021 för HSBs bostäder i brf Blanka att bli klara. Fram tills dess händer det saker utanpå fastigheten.

I oktober påbörjades ett konstprojekt av konstnären Sinisha som ska måla så kallade “selfiespots” på utsidan av HSBs byggnad. Han kommer även göra ett konstverk inspirerat av cykelns historia i HSBs cykellounge. 

Medlemsaktiviteter hos Skanska

Redan 2018 stod Skanskas kvarter Dockan färdigt och förutom inflyttade bostäder tog även en förskola plats mitt i kvarteret. Det är den första förskolan på Lindholmen och än så länge den enda. Och i föreningen händer olika aktiviteter – medlemmarna har bland annat varit med och planterat tillsammans med personal från Skanska.

Riksbyggen ansöker om bygglov

Riksbyggen står i startgroparna för att lansera sitt projekt bredare och söker just nu bygglov för sina kvarter. De är i en upphandlingsprocess av entreprenör till produktionen av husen och Lindholmshamnen fortsätter att följa utvecklingen av Riksbyggens fastigheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook för att hålla dig uppdaterad om det senaste som byggs i Lindholmshamnen – och mycket mer!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska