Post Thumbnail

Spendera sportlovet på Lindholmen

januari 31, 2022

Det stundande sportlovet är alldeles runt hörnet – lovet kan innebära både tid för avkoppling och fartfyllda aktiviteter. Vi tipsar om aktiviteter för den som vill njuta av en god fika, en kulinarisk lunch, upptäcka natursköna Lindholmen till fots eller aktivera sig på ett mer fartfyllt vis.

Göteborgs Curlinghall

På med en varm tröja och ett par mjuka byxor och bege dig till Valdemar Noréns gata 17 för ett besök hos Göteborgs Curlinghall. En sportlovsaktivitet som rymmer såväl skratt som fokus. Nu erbjuds möjlighet till att curla med familjen till ett reducerad pris – ett roligt tillfälle att prova på curling och göra något tillsammans med familjen. Välj mellan att spela själva eller att utmana en annan familj. Besökarna möts av instruktörer som guidar och hjälper till att visa grunderna för att komma igång med spelet.

Göteborgs Curlinghall tar hänsyn till rådande restriktioner och erbjuder både handsprit, munskydd och stora lokaler med gott om plats för att hålla avstånd.  

Här hittar du mer information om bokning och priser.

Sätt fart på sportlovet hos Göteborg Curling.

Kaffe och kaka hos Caffé la Torre

Unna dig en god fikastund på sportlovet. I hjärtat av Lindholmshamnen hittar du Caffé la Torre med utsikt över vattnet. Ett äkta italienskt café med de klassiska barborden som är perfekta både för en uppiggande espresso i farten och för en lång paus med en cappuccino – allra bäst med en cannoli till. Här finns även frukost- och luncherbjudanden för den som är hungrig. Kaffet som serveras är direktimporterat från Italien och på radion spelas italiensk musik. Dröm dig bort till landet i syd för en stund, och varför inte köpa med dig en påse kaffebönor hem?

Öppettider: Mån-fre 07-16

Kaffepaus hos Caffé la Torre.

Aktivera sportlovet med en promenad

Ta med hunden, kompisen eller en termos med varm dryck och aktivera dig sportlovet genom en promenad i vacker miljö. Följ vattnet västerut från Lindholmen Science Park och gå sedan upp för det lilla berget Slottsberget. Uppe på Slottsberget kliver du in i en annan tid och värld med känslan av att befinna dig i ett bohuslänskt fiskeläge. På berget finns också en utsiktsplats där du kan se ut över Göta Älv åt ena hållet, och Sannegården åt det andra.

Längd: 4,4 km

Karta över promenadslinga.

Lunch hos Kooperativet

Om sportlovsdrömmen var snöfyllda bergstoppar i alperna eller sol på näsan i sydligare breddgrader – misströsta inte. Hos Lindholmen Streetfood Market serveras lunch med stor internationell bredd i en skön food court-känsla. Här väljer du alltid mellan sex olika kök och tar därefter plats i den 1200 kvadratmeter stora lokalen, med utrymme för att hålla avstånd. Kombinera god mat och härlig stämning hos Kooperativet.

Öppettider: Mån-fre 11-13.30

Tid för lunch hos Kooperativet.

Njut av nybryggt kaffe på Playa Lindholmen 

Välkommen till Playa Lindholmen för en stunds vila i en av de utplacerade solstolarna eller mer fysisk aktivitet på utegymmet precis intill. Under en kran på Lindholmens gamla varvsområde huserar även Morgon Coffee Roasters. Här rostar de sitt eget kaffe som du kan köpa direkt på plats eller beställa på här. De köper in sina kaffebönor från noga utvalda producenter, som får betalt utan onödiga mellanhänder för ett hållbart och rättvist samarbete. Kafferosteriet har en mindre caféverksamhet med sittplatser, men erbjuder take away-kaffe för den som vill strosa runt på Lindholmen med en nybryggd kopp!

Öppettider: Mån-fre 08-16. Lör 11-15

Ta till vara på soliga dagar vid Playa Lindholmen.

Vi önskar er ett riktigt härligt sportlov på Lindholmen!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska