Post Thumbnail

Välkomna våren på Lindholmen med härliga aktiviteter!

april 8, 2022

Äntligen värmer solens strålar igen! Har du inte redan haft din uteserveringspremiär så finns det gott om ställen på Lindholmen att ha den på. Det är dags för gatsopning, presentation av årets glassnyheter och annat som hör våren till. Vi listar våriga händelser på Lindholmen att roa sig med framöver!

Glasserian på Lindholmen är ett säkert vårtecken 

Välkomna våren hos Glasserian – inom kort öppnar de upp sin verksamhet på Lindholmen igen. Här finns det något att njuta av för alla – välj bland glass, frozen yoghurt eller smarriga smoothies!

Förra året var premiäråret för Glasserian på Anders Carlssons gata 11 på Lindholmen. Förutom själva glassbutiken finns här också ett luftigt trädäck för att avnjuta sin glass och en liten sandstrand med solstolar. 

Avnjut en glass, frozen yoghurt eller smoothies hos Glasserian!

Upptäck Lindholmen tillsammans med Älvrummet genom en kostnadsfri, guidad vandring 

Älvrummet erbjuder en kostnadsfri guidad utomhusvandring. Under en sträcka på 2,5 km promenerar du bland nybyggda innergårdar, gamla varvsområden och härliga platser för avkoppling samtidigt som du får lära om områdets gamla historia och pågående utveckling.  

Boka din guidade vandring här.

Vårpromenaden vandras bäst på Lindholmen.

Cykelfixardagarna på Lindholmen

Gör hojen redo för grusfria gator och vårväder – den 26-27 april bjuder fastighetsägare på Lindholmen in till Cykelfixardagar. Cyklister på Lindholmen har möjlighet att kostnadsfritt få sin cykel servad och redo inför vår och sommar.

Cykelfixardagarna är ett initiativ från flera fastighetsägare på Lindholmen som vill uppmuntra hyresgäster och andra verksamma på Lindholmen till att cykla året. Samtidigt får de möjlighet till feedback kring Lindholmens cykelfaciliteter. Win win! 

Läs mer om eventet här.

Besök Cykelfixardagarna på Lindholmen den 26-27 april.

Konstvandring längs med älven 

Sätt extra glans på promenaden – pricka in en dag med krispig vårluft, på med solglasögonen och bege dig ut på konstvandring längs med älven. Promenera från Kent Karlssons flytande kyrka på vattnet vid Lindholmen, till Ebba Matz veteranmonument i Färjenäsparken.

Här hittar du konstvandringsrundan. Via länken finns vandringen även att ta del av i digital form. Den riktigt nyfikna har alltså möjlighet att läsa på i förhand för att sedan briljera med sina kunskaper till vännerna under promenadens gång. 

Promenad i vårsol.

Vi ses på Lindholmen i vår!

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska