Post Thumbnail

Välkomna våren – vi tipsar om Lindholmens trevligaste lunchställen

april 23, 2021

Vad sägs om lunch i vårsolen? Något de allra flesta längtar efter i takt med att solens strålar börjar värma – så även vi i Lindholmshamnen. Hitta en solvägg och njut av god mat och härlig stämning på ett säkert avstånd till andra sällskap. Har du redan hunnit avnjuta din första utomhuslunch eller blir besöket hos någon av våra tips den trivsamma premiären?

Rollin Bistros

Med inspiration från världens alla hörn serverar Rollin Bistros gatumat i form av hälsosamma och fräscha fusionluncher. På ett solsäkert läge med utsikt över vattnet tillåts smaklökarna att dansa av maten som är tillagad från grunden med lokala råvaror. Rollin Bistros serverar inte bara lunch utan erbjuder även catering och eventarrangemang – något att ha i bakhuvudet när man tillåts att arrangera nästa tillställning.

Lindholmspiren 9,
417 56 Göteborg

Öppettider
Mån-Tor 11.00 – 18.00
Fre-Lör 11.00 – 20.00

Alkemisten

Efter fem år i Kvillebäcken fortsätter framgångssagan när Hisingens andra Alkemisten öppnar i Lindholmen. Efter dryga halvåret sedan öppning kan vi konstatera att även filialen är och verkar förbli en succé. Visionen är en levande mötesplats utan kulturella gränser. Kaffebaren erbjuder, inte helt oväntat, egenbryggt kaffe – Lindholmens lokal ger även möjlighet till skapandet av vegetariska luncher vilket Alkemisten under lång tid längtat efter att kunna erbjuda.

Lindholmspiren 2,
417 56 Göteborg

Öppettider
Mån-Fre 7.30 – 15.30
Lör-Sön 10.00 – 15.00

Caffé la Torre

Drömmen om att åter få uppleva den italienska kulturen, maten och klimatet verkar snällt få vänta ett tag till. Vi rekommenderar dig att stilla begäret genom ett besök hos Caffé la Torre. Ett italienskt café placerat i Lindholmshamnens hjärta med utsikt över vattnet. Här erbjuds luncher i form av surdegsmackor och krispiga sallader. Kliv in med ett “Ciao!”, luta dig tillbaka och ta tid till att njuta av maten och ditt sällskap – precis som en sann italienare hade uppskattat det. Är deras luftiga uteservering full kan man ta med sig en take away och cannelloni att avnjuta i solen på bryggan alldeles intill.

Lindholmshamnen 42,
417 56 Göteborg

Öppettider
Mån-Fre 7.00 – 16.00

Dirty Dough

Väl inne på det italienska spåret passar vi på att presentera gemytliga Dirty Dough. Pizzabaren som serverar pizza i napolitansk stil gör oss inte besvikna – hur låter mozzarellaost, champinjoner, tryffelolja, tryffelsalami och persilja? Detta är såklart endast en av många varianter på menyn. Lunchen kryddas med ett bra läge, charmig lokal och stilsäker inredning. Vi vågar lova att du inte ångrar ett besök hos Dirty Dough.

Lindholmshamnen 30,
417 56 Göteborg

Öppettider
Mån-Tor 11.00 – 21.00
Fre 11.00 – 22.00
Lör 12.00 – 22.00
Sön 12.00 – 21.00

Kooperativet

Halloumiburgare, pad thai, pizza, caesarsallad, schnitzel eller skaldjursgryta. Har ditt sällskap svårt att komma överens? Hos Kooperativet serveras lunch med stor internationell bredd – här väljer du alltid mellan sex olika kök och slipper ta hänsyn till andras smaklökar. Välj precis det du suktar efter och ta plats i den 1200 kvadratmeter stora lokalen eller varför inte på deras luftiga uteservering. Kombinera god mat och härlig stämning hos Kooperativet.

Anders Carlssons gata 2,
417 55 Göteborg

Öppettider
Mån-Fre 11.00 – 14.00
Lör 12.00 – 17.00

Da Matteo

Göteborgs populära cafékedja Da Matteo hittar du på flera platser runt om i staden – Lindholmen är inget undantag. De industriella materialvalen tillsammans med mjuka textilier skapar ett hemtrevligt och samtidigt modernt café som erbjuder allt från egenrostat kaffe till frukost, bröd, lunch och fika. Da Matteo Lindholmen är ett av totalt fem caféer runt om i staden, utöver caféverksamheten driver Da Matteo även butiker, bageri, kafferosteri och eventverksamhet.

Lindholmsallén 8A,
417 55 Göteborg

Öppettider
Mån-Fre 7.30 – 14.00

Visionen för Lindholmshamnen
Lindholmshamnen är Lindholmens gröna lunga. Många människor har valt att flytta hit för att de uppskattar den internationella atmosfären och för att livet här är så bekvämt och enkelt. Hit söker sig de som arbetar för att få en stunds skön avkoppling i parken eller på bryggorna vid vattnet.

Göteborgs stad Älvstranden Utveckling AB Riksbyggen HSB PEAB Skanska