Post Thumbnail

Lindholmen – hetaste området i stan

January 29, 2019

Att Lindholmen är ett av de mest spännande områden att bo i visste vi redan, med över 1000 nya bostäder de kommande åren, restauranger och innovationscentrum.

Men nu koras det även till hetast av Lokalnytts expert.
– Att inte nämna Lindholmen i detta sammanhang är omöjligt. Få, om ens något annat, område är lika hett och efterfrågat av främst teknikföretag som Lindholmen. Detta i kombination med det spännande stadsutvecklingsprojektet Karlastaden gör att området nog måste betecknas som hetast i Göteborgsregionen för närvarande, säger Robert Atterfelt till Lokalnytt.

Man kan med andra ord helt klart säga att Lindholmen är hetare än någonsin. På flera håll i området byggs det bostadshus, några är redan färdiga med boende, och några väntas bli färdiga inom kort. Totalt kommer det att finnas över 1 000 nya bostäder med tillhörande grönområden och stråk på Lindholmen om några år.

Napolitansk pizzabar öppnar i vår

Men inte bara det! Restauranger och kaféer börjar poppa upp i området och de senaste på restaurangkartan är den napolitanska pizzabaren Dirty Dough som öppnar i vår och det italienska caféet Caffé la Torre – båda på Lindholmshamnen och med svårslagen utsikt över vattnet.

Och det är inte bara bostäder och restauranger som byggs på Lindholmen. Ett stenkast bort från Lindholmshamnen bygger biltillverkaren Geely ett innovationscentrum där man ska jobba med utveckling av elbilar, uppkopplade fordon och miljöteknik. Sedan tidigare finns häftiga byggnader som Dome of Visions och Kuggen på Lindholmen, som har blivit ett sorts mecka för teknik i Göteborg.

Missa inte våra åtta tips på saker att göra på Lindholmen i vinter!

Göteborgs stad Älvstranden Riksbyggen HSB PEAB Skanska